Pigga gäddor 10/5 av gästbloggare Kalle Myrstrand

Idag tog jag min bror ut på en fisketur, tänkte visa honom hur jerkfiske efter Karlkronas gigantiska gäddor går till. Halv två begav vi oss ut på fjärden. Planen var att börja fiska långt ut i skärgården och jobba oss inåt. Fisket började lite trögt men när vi kom in i det berömda ”gäddhålet” började det smälla på ordentligt! Perra drar ett nytt Pb! en fin torped på 4 kilo och 85 cm.

Ny Pb gädda för Perra

Dagen rullar på och gäddorna duggar hyfsat tätt. När jag sedan bestämmer mig för att prova ett litet specialställe visar detta löna sig ordentligt. upp kommer först några mindre gäddor, men sen när jag lägger ut min Bandit i färgen Red tiger så blir det en riktig monstervåg som sedan går rakt emot betet. Jag säger till Perra. Kolla vågen! SMACK! en ordentlig fight börjar. Jag ser tydligt i det kristallklara vattnet att det är en gädda av bättre klass. Lite linsprut senare landar jag en fin madame på 97 cm och 5,6 kilo tung. Nästa år är hon en hundraklubbare.

Fin 97:a

Vi summerar dagen till 19 gäddor. Kalle landade 15 och Perra 4. Av dessa var 5 st över 80 cm.

Bra fiskat, vi väntar på nya friska rapporter från Kalle.

1 tanke på “Pigga gäddor 10/5 av gästbloggare Kalle Myrstrand

  1. Vi tackar för den här gången! Alltid lika kul att kunna dela med sig av sina fiskeupplevelser. På återseende i sommar!
    Hälsningar Team Jolly Roger B-)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s