Viktor dominerade fisket 9/5

Willy fyllde 16 år idag och efter presentutdelning och en gigantisk räkmacka så kände han sig redo för ett gäddpass. Viktor var också sugen trots att solen sken och vinden var obefintlig. Vi valde att fiska från Viktors båt som kommer att användas under SM i gäddfiske. Finalen kommer att utspelas någonstans i Mälaren. Bra att övningsfiska så att man kan hitta rätt positioner och bli samkörda i den mindre båten. 

Första stället var kanske det intressantaste och mest spännande fiskestället under dagen, vattnet hade blivit betydligt klarare och Willy och Viktor hade ett par riktigt fina fiskar efter sina beten. Dessa valde att vika undan när båten kom i deras synfält. Ställe nr två levererade en 85 cm gädda till Viktor.

Viktor med en 85:a

Vi fiskade vidare utanför grundvikarna och även idag så såg vi massor av fisk i varierande storlek som bara följde efter eller bet försiktigt i betet. Vi flyttade oss från vassvikarna till kanter längre ut i skärgården och nu kom äntligen mera hugg och attacker. Men det var bara Viktor som fiskade bra och landade gäddor titt som tätt. Jag var fortfarande nollad och självförtroendet var i botten, jag plockade i min beteslåda och hittade aldrig riktigt rätt bete. Gäddorna var som förhäxade! Dom vägrade bita.

Håkans beteslåda

Svårt att förstå hur gäddorna kan motstå alla dessa utmärkta beten. Solen gick i moln och lite dimma rullade in över oss, på med en blå Big bandit och nu small det änligen på.Obeskrivligt skönt att få ett skönt hugg när man inte kan förstå hur man ska få gäddisarna att bita. Detta blev min enda gädda för dagen, Willy fick ett riktigt stenhårt hugg på slutklämmen och landade därmed tre gäddor. Viktor fiskade så mycket bättre och bytte inte bete en endaste gång. han lurade upp nio stycken gröna torpeder på en Big bandit ”baby pike”

1 tanke på “Viktor dominerade fisket 9/5

  1. Grattis på födelsedagen Willy!
    Jag och Angelica va också ute en sväng idag och det va full fart på gäddorna! 19st fick syna insidan av båten.
    Skitfiske på er! Nya tag imorgon.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s