Tröga gäddisar 4/5

Om vi var ute efter att dra sill så var denna lördag rätt tillfälle. Vi såg massor av människor längs kajkanten och i båtar inne i handelshamnen. Viktor testade sin nya gps och ekolod (Lowrance elite 7) och vi kunde se stora sillstim på den tydliga skärmen. Vi såg även hur sillarna fastade på krokarna när sillfiskarna drog upp sina sillahäcklor.

Sillfiske i handelshamnen

Detta borde sillgäddan gilla och ta miste på våra plastbeten, vi testade ett klassiskt sillgäddtillhåll men där bommade vi och omgrupperade snabbt till de yttre grundvikarna där gäddan borde stå nu. Ingenting är självklart eller enkelt när det gäller gäddfisket i Karlskrona. Idag var gäddorna kinkiga och svårflörtade. Vi var på garanterat rätt ställen men vi kunde inte trigga gäddorna till hugg. Vi såg fyra stora metersgäddor och hade massvis med följen men vad hjälper det när dom inte vill följa med upp i båten för vägning och fotografering. Nåväl min röda gäddfluga lurade en 80 cm gädda till 2013 års hårdaste hugg. Det var nära att hon slet spöet ur handen när jag lojt och ofokuserad tog hem betet. Viktor fiskar alltid bra med Bigbandit, så även idag. Han trixade upp två gäddisar av mindre kaliber.

Gäddflugan levererar

Det känns som om vädret hade varit lite mulet istället för en varm och stark lysande sol så hade fisket varit annorlunda och kanske de grova gäddorna hade smällt på i stället för att dissa våra beten.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s