Solskensfiske i klart vatten 1/5

Uppe ganska tidigt trots valborgsfirande hos bekanta. Vi valde att fiska i stället för att demonstrera i 1:a majtåget. Solen sken från en klar himmel och vattnet var riktigt klart. Det var bättre fart på gäddorna under förmiddagen och jag öppnade starkt med fyra stycken gäddor mellan 80-85 cm, dessa var urlekta.

smal 85:a

Det var kul och spännande att se hur gäddorna följde efter betet från långt håll och ibland lyckades vi även kroka dom men flertalet valde att vända eller bara att bita väldigt försiktigt. När vi gled in i en grundvik kunde vi faktiskt se ca 8-10 gäddor som stog tätt intill varandra som i en ormgrop. Dessa var ca 70 cm långa, kanske det fanns en gigantisk madam i närheten som dessa småkillar tänkte uppvakta. Det såg riktigt märkligt ut.

Vi provade ganska många ställen under dagen, vissa blankade vi på och andra levererade hyfsat. Tillsammans under dagen så landades 14 gäddor men ingen var längre än 85 cm. Vi får göra nya försök för vi har sett gäddor som är längre än metern och en sådan madam vore kul att lura upp i båten.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s