Fina gäddor 27/4

Väderprognosen såg riktigt lovande ut, sydvästliga svaga vindar, mulet väder och nästan normalvatten. Jepp det kändes defenitivt hetare denna lördag. Vi var trötta på morgonen så vi kom inte ut på sjön förrän vid tolvtiden. Planen var finputsad in i minsta detalj – skulle vi lyckas få någon finare gädda under dagen?

Vi öppnade ganska vågat och åkte till en vik som vi besökte under Sportfishmaster och kammade noll. Idag så dröjde det inte länge förrän Willy landade dagens minsta gädda som vi mätte till 68 cm. Sedan var det trögt och svårfiskat men vi trodde att det skulle finnas finare fiskar här så vi gav inte upp. Beten skiftades och det visade sig att gäddorna inte gillade hårda jerkbaits utan var sugna på mjuka gummibeten som togs in sakta med vevstopp. Smack!! Ett riktigt insugningshugg och en finare gädda fastnade på Willys bete. Efter en perfekt håvning kunde vi konstatera att gäddans läng var 96 cm lång men hon var urlekt så den vägde endast 5,5 kilo. Men det var riktigt kul att få en lite finare gädda i båten.

96 cm vårgädda Vi fortsatta att fiska på utan att tröttas ut trots att huggen var sparsamma, vi såg och hade massor av följare men dom var inte direkt sugna på att fullfölja attacken. Tur att fikakorgen alltid är välutrustad. Idag så fanns det fralla med tonfisk och majonnäs, salami och ostfralla, O’boy, kaffe och pannkakor som jag stekte på morgonen innan Willy hade vaknat. Riktigt riktigt gott och välbehövligt när eldoradofisket uteblir.

Smarrig pannkaksfika

Den uppmärksamme bloggläsaren kan notera att mina stora klumpiga solbrillor är utbytta mot ett par fiskeglasögon från Flying fisherman. Detta blev möjligt då jag har skaffat kontaktlinser. Vilken skillnad i komfort. Jag valde bruna glas och jag såg perfekt trots det mulna vädret.

88 centimeterspike 4,5 kilo

Hur gick det för oss då? Jag landade totalt fem fiskar mellan 72-88 cm så det är godkänt. Willy landade också fem fiskar mellan 68-96 cm så även han fiskade bra. Vi avslutade fisket ca halv åtta då vi inte lyckades få en ganska fin fisk att bita i betet, den var loj och följde med in till båten fyra gånger innan hon försvann, så frustrerande att ha en bra fisk så nära men ändå inte lyckas att trigga den till hugg.

7 tankar på “Fina gäddor 27/4

 1. Nej det blir jag sällan, jag blir bara glad och tycker det är kul. Blir det någon finare fisk i båten så känner jag mig delaktig ändå.

  Med vänlig hälsning Håkan

 2. Vi åker till läger Brofästet Detta är mitt fjärde besök till din sjunde vacker lön.
  Sorry för min stavning är mitt första år suédoi
  Best regards Caufriez Thierry

 3. Thank you for reading my blog, are you going to visit Dragsö fishingcamp? Maybe we will see you somewere in Karskrona archipelago.

  Best regards Håkan&Willy

 4. Ja det är riktigt kul att fiska i Karlskronas skärgård, helst när det nappar. Du är alltid välkommen att mönsta på i gäddracern. Det är bara att höra av dig när du känner dig stark efter den jobbiga våren.

  Hälsningar Håkan

 5. Hello Sir, jag är en trogen läsare av din webbplats
  Jag Belguim bara och jag åker till Karlskrona i veckan den 18 maj
  Jag hoppas att hälsar du med din son

 6. Trevligt ni ser ut att ha haft det! Ni får hojta till om ni vill ha sällskap av en Skåning i båten. 🙂 Är löjligt sugen på ett Blekingepass men har inte ens plockat hem båten från vinterförvaringen pga separation, flytt m.m.
  /Anders (predatorfiske.se)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s