sportfishmaster 2013. SM-Kvaltävling nr:1

sm-kval

Dagen hade kommit då det var dags att ligga på topp och fiska som en gud. Kvaltävling till SM i gäddfiske gick av stapeln i Karlskrona. Willy och jag anlände till Karlskrona Marin med våran båt vid sjutiden för att anmäla oss och hämta ut mätbrädor. Mätbrädorna var tillverkade av rostfritt stål med en kant och en tydlig dekal. Dom fungerade väldigt bra. Snabbt och enkelt att mäta gäddisarna.

Mätbrädor

All administration var avklarad och klockan åtta gick starten och alla båtarna skingrades ganska snabbt, vi drog över fjärden för att fiska i den östra delen. Vi var först på plats till det första planerade stoppet och allt verkade bra. Vi började jerkfiska och blev ganska missmodiga när vi kammade noll.

Starten i sportfishmaster

Vi omgrupperade och letade efter ställen som höll fisk, detta var riktigt besvärligt och det tog ca tre timmar innan den första lilla gäddan landades. Vi hittade en liten fläck där vi lurade upp varsin gädda under någon timme sedan tog det stopp igen. Man kunde följa fiskeresultatet ”live” på Sportfishmasters hemsida och då insåg vi att det var trögt hos de flesta båtar.

finalgädda

Nu var det segare än segt men vi gav inte upp, vi fiskade på massvis av ställen och avverkade 50 sjömil i jakten på bigpike men det hjälpte inte så mycket. Vi landade fyra stycken snipor men pga det supertröga fisket så hamnade vi på 8:e plats och bör vara klara för finalfiske i Mälaren. Det var vårat mål så det ska bli kul. Jippie!!

Vinnarteamet. Team Mouse

Klockan fyra avblåstes tävlingen och tävlingsledningen skulle titta på alla foton och sammanställa resultatet. Team Mouse fiskade absolut bäst av alla. De vann både induvidiellt med en utmärkt gädda på 102 cm och teamtävlingen med en total längd av gäddor på 383 cm. Grattis!

Resultatlista sportfishmaster deltävling nr 1

Liverapporten

En incident hände med Henrik från Team Tourettes vid förtöjningen av båtarna vid Karlskrona Marins brygga. En stridsbåt 90 körde förbi och drog stora svallvågor och Henrik klämde sin tumme illa mellan bryggan och båtrelingen. Jag hade ganska bra förband som stoppade blodflödet så att han kunde hämta ut pris för tredjeplacering innan Viktor körde honom till akuten.

Omplåstrad tumme

Krya på dig Henrik. Det blir nog ett par dagars sjukskrivning för tummen såg inte så piggelin ut.

12 tankar på “sportfishmaster 2013. SM-Kvaltävling nr:1

 1. Jepp vi syns i finalen, jag kommer att ha sjuklådan komplett med plåster och förband tillhands om olyckan skulle vara framme.

  Hälsningar Håkan

 2. Ja du har helt rätt i det du säger det finns inga ursäkter för detta. Sjövett gäller alla, även fiskesugna sportfiskare.

  Hälsningar Håkan.

 3. Grattis, vi var ute i går kväll bradrag.blogspot.com och kände precis som er att den höjda vattennivån spelade in. Sjunker vattnet lite brukar det inte spela in men höjs den tycker jag fisket blir kasst. Vattnet brukar bli så klart också när det höjs. Skitfiske i finalen på er!

 4. Grattis till Finalplatsen!
  Tråkigt att folk inte kan hålla sig till gällande sjöregler när det är dags för tävling, det är något som vi måste bli bättre på.

 5. Tackar för förbandet Håkan! Trevlig dag annars med fint väder vilket resulterade i att man blev retad på akuten igår för brännan efter mössan och idag på jobbet blev man med retad.. Men dom tyckte att förbandet såg väldigt fint ut sa dom på akuten! Vi möts väl igen i finalen! 😉

 6. Varför ska tävlingsdeltagarna köra som idioter i Saltösund och svalla sönder båtarna som låg där? Det är 5 knop där och det var inte många som brydde sig när man försökte uppmärksamma dom…Sjövett behövs där också.

  Hälsningar : En utav dom som var förbannade längs kajen.

 7. Ja det var riktigt konstigt vad lite fisk som kom upp, jag tror att vattnet spelade en stor roll. Det var minus 19 cm när vi åkte hemmifrån på morgonen och det var nog nästan normalvatten när vi förtöjde båten efter tävlingen. Har inte riktigt stöd för denna teori men det brukar vara svårt att få fisk när vattet åker upp eller ned.
  Till Oskarshamn tror jag inte att vi kommer att vara med i men inget är ju skrivet i sten så vi får se hur det blir.

  Hälsningar Håkan

 8. Man får gratulera! Själva fick vi inte en enda fisk, har aldrig vart med om något liknande! Ska ni åka till tävlingen i oskarshamn också? Hoppas det gick bra med tummen! Jag har många gånger undrat varför i h…… dom ska köra som idioter med stridsbåtar inne i skärgårn?? Kan dom inte hålla till i ytterskärgårn?
  Mvh. Stefan. Nybban pikers 2

 9. Grattis! Fasen va kul för er! Ja det gäller att även uppskatta den lilla gäddan! Synd att det var trögt fiske ändå fast det kanske va bra…;-)
  Vi säger grattis ännu en gång från Uddevalla!

  Team Jolly Roger

 10. Grattis.
  Snygga västar ni köpt. Förbluffande lika de som vice ordförande i Sjöräddningssällskapet hade en gång i tiden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s