Gäddstaun open #2, 27/7

Nu var det tävlingsdags och 18 duktiga fisketeam samlades vid Preem stationen vid Blåport 06:30. Alla deltagare betalade 100 kr i startavgift så prispotten för de fem längsta gäddorna blev totalt 4200 kronor. Efter en snabb genomgång av tävlingsreglerna hämtades mätbrädorna som killarna i Team gäddstaun hade snickrat ihop. (dessa fungerade utmärkt). Starten blev väldigt lugn då en fotograf från Blekinge Läns Tidning ville ta kort på startögonblicket.

Mätbrädan lämnas i båten

Vi valde att fiska ifrån Viktors båt bara för att se hur den fungerar för tre personer i tävlingssammanhang. Fiskeplanen för dagen var ganska enkel, vi skulle försöka ta upp fem mätbara fiskar i mellanskärgården och sedan förflytta oss till vatten där gäddorna är större fast färre. Planen fungerade utmärkt och klockan 10 hade vi landat 8 mätbara gäddor mellan 65-74 cm. Nu kurrade det i magen och vi åt kyckling- och tonfiskbaguette medans vi förflyttade oss utåt i skärgården för att försöka fånga metersgäddan.

Vi kom fram till det utvalda ”bigpike” stället och blev lite missmodiga då det var spegelblankt med en massa alger i. Jag tvingade Viktor och Willy att bara nöta på – det måste finnas finare gädda här. Tjong i medaljongen när Willy minst anar det smäller det på och vi kan håva in en fin 85:a i båten, jag blir så glad att jag kramar om Willy och nu känns det riktigt bra.

85 uppe under tävlingen Klockan är nu ca 12 och det är riktigt varmt. Vi tar en middagspaus på 15 minuter och sedan betar vi av en kant som levererar fina fiskar runt 80 cm men den riktigt stora gäddan lyser med sin frånvaro. Jag ringer till Kalle från Team Jolly Roger efter att ha fått ett MMS där han håller i en riktig bamsefisk. Han är så glad att han bubblar av glädje när beskriver hugget och gäddans längd. Den är utmärkta 96 cm och lite panik infinner sig i våran båt, vi känner press att nu måste vi landa åtminstone en gädda över 90 för att ha en chans i teamtävlingen. Vi omgrupperar mot stan och regnet kommer oväntat. Även kontakterna med gädda ökar och vid ett tillfälle är det faktiskt trippelhugg på tre gäddor i 70 cm klassen. Tiden är knapp och snart måste vi vara iland för att inte blir diskvalificerade för sen ankomst. Jag ska bara ta ett sista kast. Men vad är det som händer. Ett inhalationshugg och nu har jag stor fisk på jerkbaiten. Den är faktiskt 91 cm. Superkul men nu är det bråttom jag återsätter gäddan i farten medans Viktor styr båten mot Preemstationen.

91cm gädda under tävling

Efter målgång är alla som vill välkommna till Restaurang Nivå för prisutdelning och en bit mat klockan sju. Jag liftar med Team Jolly Roger då dom väljer att åka båt från Herrgårdviken in till Karlskrona. Vi förtöjer båten vid en gästbrygga och sedan går vi upp till Nivå där arrangemanget är utmärkt. Jag äter en riktigt bra hamburgertallrik tillsammans med några öl och en lugn och behaglig känsla innfinner sig i kroppen. Team Long Lake Pikers vinner teampriset efter att ha fiskat upp 431 cm gädda. Kalle vinner pris för längsta gäddan. Deras team hamnar på andra plats. Vad vi fick för placering vet jag inte just nu när bloggen skrivs men vi fiskade ihop 410 cm så vi fiskade riktigt bra – dock räckte det inte till vinst.

Middag och prisutdelning

Vi har haft en riktigt bra fiskedag med massor av landade gäddor (32 st)  Jag tycker att det är konstigt att gäddorna är så pass huggvilliga och allerta en stekande het sommardag med lite vind. Totalt landades ca 300 gäddor denna varma sommardag av 18 lag. Det är bra fiskat !

Vi tackar Team Gäddstaun för en kalasbra och perfekt arrangerad tävlig med middagsavslutning på Restaurang Nivå.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s