utomskärsfiske 4/8

Efter några sena kvällspass efter jobbet med relativt små och få gäddor valde vi att vara ute med båten klockan sex på morgonen. Vi åkte direkt längre ut i skärgården för att vinden var måttlig och att vi inte hade fiskat utomskärs denna sommaren. Vi var lite ringrostiga men vi kände snart igen de potensiella gäddställerna. Vi kastade i våra beten och på första stoppet som såg riktigt hett ut kammade vi noll trots olika betesval. Vi provade olika färger och skiftade mellan jiggar och jerkbait. Det visade sig att det skulle fortsätta att vara ganska trögt någon timme sedan började det hugga rejält. Gäddorna stod tätt och var samlade. Vi landade 3 fina gäddor i 80cm klassen som stod med bara ett par meters mellanrum. 

avkrokad Så fortsatte morgonen, på vissa ställen kom det bara upp någon strögädda och på nästa stopp så fanns det riktigt bra med fina huggvilliga gäddor. Vid ett tillfälle så drillade jag en 80 cm gädda och strax bakom simmade en gädda till i samma storlek. Hon var riktigt intesserad av vad som hände. Det är så kul att fiska i riktigt klart vatten och hinna uppfatta endel av gäddornas betende när dom inte har något bete i munnenkrokad

Vi fiskade inte så länge utan avbröt när fikan var slut och kontakterna  blev färre. Willys rulle började strula så den fick sig en rundsmörjning när vi kom iland. Totalt landade vi 12 gäddor och hade det varit gäddstaun open#3 så hade vi fiskat ihop 402 cm och det tycker jag är riktigt bra!

9 tankar på “utomskärsfiske 4/8

 1. Tack för svaret Håkan. Vi kommer att lägga i båten på lördag morgon….i ottan.
  Om det går för jäkla segt kanske vi hör av oss för lite tips. 😉
  Inte lätt för oss ”gäster” att tävla mot lag som har skärgården som sitt hemmavatten.

 2. Hallå Håkan, trodde ni hade anmält er till Sportfish Masters, men det var tydligen att annat lag som kallar sig Karlskronafiske fast dom hade visst Team på slutet, vilken fantasi… Har du bytt mail eller är det så enkelt att du inte vill svara. 🙂
  Skit Fiske!

 3. Det är nog inga problem att använda en av kommunens pendlarplatser ett dygn. Det finns platser vid fiskargumman, Lisas sjökrog och vid östersjöskolan. Dom brukar vara lediga men ring för säkerhets skull kommunens växel 0455 303000.
  Fråga efter Jörgen Johansson eller Lars Tärnudd.

  Lycka till och skitfiske på er 😃

  Med vänlig hälsning, Håkan

 4. Inget Sportfishmaster för Team Karlskronafiske. Kommer precis från Forshaga där vi har hjälp Willy att få ordning på studentlägenheten nu när han ska gå i gymnasiet på Forshagaakademin. Han kommer och möter upp Viktor och mig till finalen i Eskilstuna. Hoppas att han snappar upp några tips om hur man ska fiska i Mälaren 😀

  Skitfiske på er alla !

  Med vänlig hälsning, Håkan

 5. inget sportfish för oss, många anledningar, men gäddfestivalen kommer de bli iallafall.

 6. Tja, har tempen i vattnet sjunkt något eller hur ser de ut ? skulle åkt ner idag men nu blir de ev torsdag istället / skinnet

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s