393 cm 25/8

Det var riktigt länge sedan spöna och båten luftades pga en massa privata saker som var tvugna att utföras, bland annat att lämna Willy i Forshaga där han ska gå på sportfiskegymnasium. Viktor och jag hade bestämt oss för att fiska under söndagen trots att en deltävling i Sportfishmaster avklarades under lördagen. Vi tittade på resultatlistan och det hade kommit upp många och fina fiskar under lördagen. Team Gäddstaun 2 vann på 430 cm och längsta gäddan fångades av Linus Almqvist från Team Al och mätte 96 cm. Vi tänkte försöka slå detta under söndagen fiskepass.

Viktor hade varit på Liseberg under lördagen och själv hade jag varit ute på galej så vi var inte ute på sjön förrän ca 12:45. Vi åkte till en kant som vi i vanliga fall brukar passera, tyckte faktiskt att det såg riktigt bra ut men här kammade vi noll. Det var vi under ca 45 minuter innan det lossnade och Viktor spräckte nollan. Vi drev utmed en lite djupare kant och här upplevde vi ett riktigt bra fiske. En sex sju gäddor landades innan det gungade till rejält i Viktors spö. Ett tungt och bra hugg men sedan var det svårt att veta hur stor den var då den följde snällt med in till båtkanten. Vi såg gäddan i vattnet och den var riktigt stor, skulle den vara över metern?

Gädda7,9 kilo

Vi var glada och förväntansfulla hur lång kunde gäddan vara, efter mätning och vägning så hade vi svaret. Hon var 98 cm lång med en vikt av 7,9 kilo. Även denna gång så nådde vi inte riktigt ända fram men gäddan var riktigt fin.

Vi kämpade på och försökte få flera stora gäddor men det var svårt. dagens fem längsta gäddor var 70,72, 75, 78 och 98 cm så den totala längden blev 393 cm.

Vi var båda ganska trötta så vi avbröt vid femtiden då kontakterna uteblev och vi tyckte det var segt att fiska.

1 tanke på “393 cm 25/8

  1. Kul att det kom upp en riktigt fin pjäs för er! Grattis Viktor! Vi syns på Bgf. Då smäller d!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s