Trivselfiske 4/9

Fortfarande riktigt fint väder så det är bara att njuta av tillvaron och varför inte en stunds fiske. Idag var det extra intressant för att en ny rulle hade inhandlats av Johan på Karlskronamarin. Det blev en Daiwa 253L till slut efter en del efterforskningar och mailkonversation med Anders från Team Predatorfiske. Jag hade även letat fram Predatorväskan som nu var i bättre kondition än Kineticväskan där dragkedjorna hade totalhavererat. Tråkigt på en annars mycket bra väska som jag gillade.

Daiwa 253L och predatorväska Idag var BredbandsMartin med för lite fiske från båten, han kommer för övrigt att vara med i båten under Blekinge gäddfestival. Klockan var ca 17:00 när vi stannade båten vid en liten kobbe. Martin och Viktor fiskade på medans jag var tvungen att fylla magen med två frallor och mycket kaffe, tyvärr kunde jag inte riktigt avnjuta fikan för sjöbusarna passade på att locka några gäddor till hugg och behövde hjälp att avkroka dessa.

Gäddis på krokenVi bytte fiskeplats med varierad utgång. På tre platser som brukar leverera var det stendött så vi åkte till en kant som vi bara har fiskat vid ett fåtal gånger. Detta var ett riktigt bra beslut och det dröjde inte länge förrän vi hade landat en 5-6 gäddor. Inte några monster men dock riktigt välväxta 75cm fiskar, de är riktigt starka och huggen är stenhårda. Tiden gick alldeles för fort och vi avslutade vid en kant med lite djupare vatten för att ev någon stor gädda skulle kunna stå och lura i djupet. Planen sprack och vi hade endast kontakt med riktiga snipor innan mörkret kom förvånansvärt snabbt och vi var tvungna att åka mot Lyckebyån.

BredbandsMartin   Grymt härlig kvällrunda. Perfekt väder att trivas och att fiska i. Synd bara att skymningen kommer redan strax innan åtta,  jag hade gärna fortsatt att fiska i ett par timmar till.

1 tanke på “Trivselfiske 4/9

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s