Många gäddisar 31/8

Äntligen lördag och  fiske i sikte. Lite mulet väder och sydliga vindar borgade för bra resultat. Vi använde Viktors båt nu när det bara var vi två. Vi styrde mot Smörpundholmarna och började kasta där omkring. Hmm ganska trögt och det tog faktiskt en stund innan första gäddan klev på. När Viktors andra gädda smockade på gick tafsen av och hur vi än letade i väskorna så var dom slut. Tur att det var lördag så att det var öppet på Karlskronamarin, tafsar inhandlades och vi var åter på banan med nya friska tillbehör.

På väg till nästa stopp

Vi fiskade med både jiggar och Jerkbait men idag så tror jag att de hårda beterna levererade bättre. I vilket fall som helst så var det ruskigt kul att rycka och trixa med spöt för att locka gäddan till hugg. Det nappade på riktigt bra men det var lite tråkigt att alla gäddor verkade stöpta i samma form, alla var någonstans mellan 60-75 cm varken mer eller mindre. Vi fångade många gäddor idag och vi slutade räkna när vi hade passerat tjugo stycken. På slutet hade vi ett gott dubbelhugg och det är alltid kul att drilla gäddor sida vid sida.

DubbelhuggFör att summera dagen så var allting perfekt förutom att de lite finare fiskarna uteblev. Det är bara att ta nya tag. Rätt som det är så kliver metersgäddan på även hos oss.

 Nä nu ljög jag lite!  Min predatorrulle krachade  så den behöver repareras innan nästa fisketur. Tur att det är nära till Svängsta!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s