Hyfsad medelstorlek 9/9

Nu var jag fiskesugen igen. Viktor kunde inte följa med så jag fick sällskap av Martin. Det blåste ganska mycket och vågorna var hyfsat stora när vi plöjde genom skärgården. Vi tänkte utforska några nya kanter och öar denna kväll. Det var mulet och det kändes som om den riktigt stora madamen skulle vara huggvillig. På första kanten var det riktigt djupt och det stupade rakt ned ända inifrån land. Vi gav det en chans och lät jiggarna sjunka ner i vattnet innan dom togs hem. Inte en gädda eller följare och vi fortsatte att fiska runt ön med riktigt dåligt resultat Martin lyckades lura upp en gädda när djupet var ca 3,5 meter.

Martin med gäddaDenna gädda var inte alls så dålig, vi mätte henne till 82 cm innan hon snabbt återsattes i vattnet.

Det kändes ändå ganska dött och segt så vi körde till en ny kant där vinden låg på riktigt mycket. Vågorna var stora och det var svårt att hålla balansen i båten. Jag var lite tveksam om gäddan verkligen skulle ta våra beten för det borde vara riktigt rörigt under vattenytan också. Jag kastar ut en orangefärjad jigg och i vågbruset kommer hugget brutalt hårt. Jag kan känna hur gäddan kastar med huvudet för att komma loss men hon sitter fast ordentligt. En fin tjock och fin gädda på 85 cm.

Håkan med en 85:aNu är vi mitt i en huggperiod och det är faktiskt rena huggsexan. Martins Wolftail i tånglakefärg fiskar grymt bra och han har kontakt med gäddor i princip hela tiden, Tyvärr så kommer ett flertal av huggen i i tailen och gäddan fastnar inte på krokarna.  Vi landar totalt 6 gäddor och de är mellan 75 -85cm. Dessa står samlade tätt. Vi flyttar oss i sidled ca 50 meter vid varje ny ankring och huggen slutar tvärt när det blir en annan struktur på bottnen, mindre stenar och tång. Alltid kul att hitta ett nytt ställe som levererar fina gäddor.

Skymningen kommer fort. Lanternan tänds och vi åker hemåt i stadiga 25 knop för nu har vinden mojnat och det är riktigt behagligt väder.  

1 tanke på “Hyfsad medelstorlek 9/9

  1. Kul att ni ligger i hårt och kämpar på i jakten på den store!
    Låter som ni har riktigt roligt fiske…är inte alls sotis på er här hemma i Uddevalla…;)
    Skitfiske på er! Vi ses i oktober.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s