Härligt septemberfiske 14/9

Samling i Lyckebyån stax innan nio och sedan iväg mot Preem för att tanka. Här blev det lite problem och vi sinkades en halvtimme för kortautomaten var ur funktion och vi var tvungna att ”dunktanka” och det är alltid lika tråkigt. Det blåste svaga nordliga vindar som sedan övergick i ostliga så planen var att hitta lite nya trevliga platser som kan hålla fina gäddor. Jag och Viktor agnade på med varsin Realeel i olika färger och Martin valde en Mcmio med en glittrig tail. En östlig kant valdes som vi aldrig hade fiskat vid. Det såg ruskigt hett ut men det var riktigt mycket spagetti i vattnet så det var  svårfiskat. Vi lurade upp ett par tre stycken här ändå,  Viktor hade en följare i 90cm klassen som vägrade bita.  Efter några sidoförflyttningar svängde kanten och nu fiskade vi inte direkt i vinden utan drev  i maklig och skön hastighet. Brunalgerna försvann plötsligt och vi fiskade på ca 2 meters djup mellan stenar och tångruskor. Huggen var många men gäddorna var relativt små. Jag hade en bättre fisk på men hon valde att kliva av strax innan landningen.

Efter ett flertal omgrupperingar som gav väldigt dåligt med fisk åkte vi till ett ställe som Willy och jag hade rekat fram under hösten 2012. Jag pekade ut för Viktor och Martin var gäddorna hade stått och sedan var det bara att ösa på. Pang jag var den första att kroka en guldglittrande gädda på 85 cm.

85:a i båten

Några minuter senare smäller det på hos Martin och efter några rusningar landas en stor och fet 89:a

89:a

Vi förflyttar oss något och det smäller på hos Viktor, denna är strax under 80cm men en riktigt fin fisk. Under en halvtimme landas 5 fina och glittriga gäddor och vi känner oss glada och upprymda.

Vi förlyttar oss igen och här bankas självförtroendet ut ur kroppen. Inga hugg inga följare ingenting. Det är totalt dött och nu har vi bara en timme kvar att fiska innan Viktor måste hem. Vi känner oss lite håglösa och fiskar snabbt av några skär, även här är det inga gäddor hemma. Hmm vad ska vi göra vi väljer ut sista stoppet med omsorg.

Huggen kommer och nu har vi släppt hörnflaggan. Martin får ett ythugg och gäddan ser inte så stor ut i vattnet så jag handlandar henne lugnt och säkert trots att kroken endast sitter i yttersta fliken i munnen. Oj den ser ju riktigt lång ut säger jag förvånat och mäter henne till 92 cm.

92:a

Snacka om perfekt avslutning!

Vi fiskade riktigt bra idag och den totala längden av våra fem längsta gäddor blev 422 cm. Bra jobbat!

1 tanke på “Härligt septemberfiske 14/9

  1. Tja har ni några tips på platser man kan åka till å dra lite gädda tänkte åka från Jönköping på söndag och testa.. En trogen bloggläsare!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s