Alexander Ek:s gäddmadame 15/9

Jag vaknade ganska sent och vädret var mulet och grått, genast tänkte jag att det hade varit kul med en fisketur. Såg ett meddelande på telefonen att även Viktor kände suget i kroppen. Vi tog hans båt och valde välkända gäddställen för det riktigt luktade stor gädda i luften.

Första ankringen första kastet drar det på. Upp för fotografering kommer en smal 93:a. Jag krokar av henne och efter ett snabbt foto återsätts hon.

Viktors 93:aVi kämpar på men jag fiskar dåligt och får mera hjälpa till att kroka av Viktors fångade gäddor. Han har landat 7 stycken innan jag landar min första. Gäddorna är fina men fortfarande är det 93 cm som är den längsta fisken i båten. Regnet kommer och verkligen dränker oss. Alla kläder och utrustning är sjöblöt. Ett sista ställe väljs ut. Vi vet att det kan finnas fin fisk här och nu känns det nästan optimalt.

Rackans otur! det ligger redan en annan båt och fiskar där vi hade tänkt driva förbi. Vi pratar lite med honom och han har haft ett bra fiske och landat flera fina gäddor.

Viken är stor så vi omgrupperar några hundra meter och tänker driva längs kanten. Plötsligt ser vi att något händer i den andra båten och med tanke på spögunget kan vi konstatera att det är nog en riktigt stor gädda som är på väg att landas. Vi åker dit för att se om killen behöver hjälp med fotografering eller något annat då han råkar vara själv i båten. Han tar tacksamt emot lite hjälp och Viktor lämnar över våran våg.

Kolla ryggen Ett magiskt ögonblick för alla närvarande, Viktor och jag känner oss riktigt glada och delaktiga i fångsten men hur stor är gäddan?  Vi väger gäddan med två vågar och drar av 600 gram för håven. Den är tung. 10,3 kilo väger denna supergädda.

115 cm lång 10,3 kgAlexander Ek och Viktor hjälps åt att mäta längden och kommer fram till att den är 115cm lång. Helt otroligt att vara med om en sådan storfångs.

Vi från Team Karskronafiske  gratulerar Alexander Ek till fångsten av denna supergädda och är riktigt glada att vi kunde dela glädjen i båten som en sådan här madame förmedlar.

2 tankar på “Alexander Ek:s gäddmadame 15/9

  1. Ja det var riktigt häftigt att få uppleva en jättegädda. Det är den största gädda som jag har sett i verkligheten. Mitt PB är 113 cm lång och 9,7 kilo tung så detta var snäppet bättre.
    Än en gång ett stort grattis till Alexander.
    Mvh Håkan

  2. Vilket jävla monster, skallen och ryggen har skapligt grova proportioner..! Tråkigt att jag missade detta men stort grattis till Alexander och fint att ni kunde assistera med hantering och fotografering av fisken. Så häftigt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s