Inte riktigt 100 cm 21/9

Äntligen lördag och en heldagsfiske. Härligt höstväder med sol och svag vind från väster. Kanske inte optimalt för stor gädda men väldigt skönt och avkopplande för oss. Idag hade vi hjälp från Vaxholm. Fru Björks kusin ”Lille Lars eller Linkan” som han kallas. Han hade varit på utbildning i Karlskrona och var riktigt sugen på ett gäddpass med oss. En markant skillnad för honom att fiska i Karlskronas klara och grunda vatten jämfört med Vaxholms bruna Mälarvatten.

Vi var på jakt efter den stora fina metersgäddan som gäckar oss. Det har varit kallare i veckan och vattentemperaturen har sjunkit till 14,5 grader så vi valde att fiska något grundare. (0-2 meter). Vi nötte på och hade det ganska trögt.  Några följare och ett par landade smågäddor under morgontimmarna men sedan var det stopp. Allt verkade riktigt bra men gäddorna var svårflörtade. Drift efter drift och till slut gav det utdelning. Ett brutalt hugg för Viktor och jag håvar galant upp gäddan. Den ser inte så stor ut men hon hade faktiskt en längd av 98 cm. Vikten uppskaddade vi till ca 4,5 kilo.

98 cm

Men Linkan var inte riktigt fokuserad, han njöt av havet, solen och sällskapet och missade ett flertal mothugg så något måste göras för att få Vaxholmskisen att fokusera. Jag hällde upp kaffe och meckade snabbt ihop en tunnbrödrulle med stekt Wienerkorv och senap. Linkan slukade allt snabbt för att inte missa någon fisketid. En mindre förflyttning och nu small det på även hos honom. En riktig snipa landas med van hand och återsätts. Såja nu har även Linkan fått en gädda i Karlskronas fina skärgård.

Linkan med en riktig best

Tyvärr så har han en tid att passa så han mönstrar av strax efter klockan ett.  Viktor och jag fortsätter att fiska ett par timmar till. Vi får en sex sju gäddor där den största är 85 cm.

Jag hoppas att Kusin ”LilleLars” har möjlighet att komma och fiska med oss senare i höst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s