Trögt och segt gäddfiske 29/9

Ingen rast och vila under söndagen. Uppe i ottan för att vara fiskeklar klockan åtta. Viktor hämtade mig och Martin var redan i båten och torkade av vindrutan och hade lagt ut dynorna på stolarna. Första anhalten var att tanka båten, idag blev det dyrt ca 90 liter fylldes på innan det var fullt. Ett flertal andra fiskesugna mannar sjösatte sina båtar från rampen.

Efter att ha nollställt tripmätaren så gav vi oss iväg under broarna vid gästhamnen för att fiska på den västra sidan av Karskrona. Idag var planen att fiska grunt, riktigt grunt för vi trodde att gäddorna hade klivit längre in i skärgården. Vattnet var så klart att man kunde följa betet från nedslagsplatsen tills det var inne vid båten och det brukar inte gynna gäddfisket. Vi upplevde dagens fiske som trögt trots att vi tillsammans fick 15 gäddor. Gäddorna var små, topp 78 cm. Vi fiskade med olika beten för att se om detta påverkade huggen. Jag fiskade med Wolfcreek tail och gäddfluga och fångade minst gäddor. Viktor använde sig av ett litet rött jerkbait, han fick mest och Martin nötte på med en Mc- Mio.

håglösDagen kändes lite som ett misslyckande. Vi varken såg eller landade några bättre gäddor. Vi får ta dagens erfarenhet med oss i inför valet av fiskeplatser som kommer att väljas ut inför Blekingegäddfestival.

Vi från Team Karlskronafiske gratulerar Jeppe från Team Gäddstaun som landade en fin 105cm pjäs.

Givetvis så suger det att de hade en bättre fiskeplan än oss. Det är bara att bita ihop och hoppas att vi presterar bättre på BGF.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s