Ålandsfiske ”Getadraget 2013”

En av fördelarna med att gå på Forshagaakademin är att killarna kommer från hela Sverige och till och med Åland och Danmark. Jonas från Åland hade bjudit med honom och Simon för att deltaga i en gäddfisketävling. Getadraget är Ålands största och en helt renodlad Catch&Release tävling. 87 lag deltog i årets upplaga.

Killarna hade en ganska lång resa med buss,tåg och båt innan dom hämtades av Jonas mamma som körde dom till morföräldrarna där det bjöds på supersmaskiga plättar. Upp tidigt på tävlingsdagen för att ta båten till mötesplatsen för Kaptensmötet. Det lag som har högsta totalvikten av fem gäddor vinner. Minimimått 65 cm.

Jonas Simon och Willy gav sig iväg i båten med spända förväntningar för att lura upp de legendariska gäddmadamerna. Killarna nötte på och fisket var riktigt trögt. Kontaktern var få och gäddorna små. När de hade tre mätbara gäddor som förvarades i en stor balja i båten ringde dom till invägningsbåten.

Tre gäddor i baljan

invägningsbåt

Deras Team hette ”Brutalböj” och nu hade dom fiskat upp 6260 gram gädda. Detta räckte till en 12 plats och det var riktigt bra.

Tävlingen var avslutad och det bjöds på god buffe och Killarna var nöjda med tävlingen.

Fiske på söndagen var också inplanerad men nu på ett mera ofiskat  privat vatten. Här upplevde Killarna ett riktigt eldoradofiske och ett 40tal gäddor landades och återsattes unde tre timmars. Simon krokade den största gäddan för dagen och den vägde 4,1 kilo och hade en längd av 80cm. Kanske inte riktigt en Ålandskrokodil men vad gör det när man har ett suveränt mängdfiske.

simon 4,1 kg gädda

Lite mat i magen innan 8 timmars hemresa till studentlägenheten i Dejefors. Det var inte utan att killarna led lite av ”Boatlag” när de äntligen kom fram till lägenheten. Kvällen avslutades med pizza och Cola innan Johnblund drog ned rullgardinen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s