Blekinge Gäddfestival 2013

5/10 2013

Vi var laddade och förväntansfulla inför dom två tävlingsdagarna som Viktor, Martin och jag tänkte genomföra. Nytt för i år var att den längsta gäddan från dag 1 och dag 2  lades ihop. Det räckte alltså inte att  fiska bra bara en dag. Bra eller dålig? Svårt att säga men det analyserar säker tävlingsledningen efter att tävlingen är genomförd.

Samling inför ulämning av startbrickor

Hämta de uppsatta tävlingsbrickorna är alltid lika trångt, alla vill fram samtidigt för att sedan gasa i väg med båten till det första planerade fiskestoppet.

snart start

Vi hade givetvis en plan som vi ganska snart förstod att vi inte kunde följa. Vattnet hade sjunkit till en rekordlåg nivå (-39cm) och vinden var lite för stark på morgonen. Vi bestämde oss snabbt för att korsa fjärden för att fiska i östa delen av skärgården. Vi provade först en grundvik men där var vattnet för lågt så det var nästan omöjligt att fiska i. Vi förflyttade oss utåt och fiskade snabbt av några ställen innan vi hittade en kant där kontakterna var många och gäddorna mätbara. Viktor lyckades bäst med en fin pjäs på 92 cm.

Viktor med nyfångad 92:a

Martin hade inget flyt med fisket och lyckades inte riktigt denna dag så när smörgåstårtan kom fram så blev han lite gladare. Smörgåstårtan hade jag hämtat på Kallskänken och smakade fantastiskt gott. Riktigt lyxig ”båtfika”.

Smörgåstårta

Vi fortsatta att fiska av samma område för att öka på längden något. Jag lyckades byta ut 80 cm gäddan emot en 81:a. Dagen gick alldeles för snabbt och det var dags att avrunda och åka till Dragsö för att få gäddorna registrerade.

6/10 2013

Fru Björk ställde upp denna morgon och skjutsade Martin och mig till Lyckebyån så att vi kunde hämta ut startbrickorna och Viktor på Dragsö. Vi hade en ganska ofärdig plan denna dag och vi fiskade impulsivt och lite på känn. Det började bra! På första stoppet landade jag en gädda som vi uppmätte till 78 cm. Hmm det saknas två cm men vi har massor av timmar att fiska på så hur svårt kan det vara  att komma över 80. Med facit i hand så var det faktiskt omöjligt för oss att komma över denna magiska gräns för ”mätbar gädda”. Vi försökte på massvis av ställen. Vi fiskade av kanter, Vi fiskade utomskärs, Vi fiskade i grundvikar, Vi fiskade av grundflak med tång men det ville sig helt enkelt inte.

Vart ska vi?Nu hade vi ca 1,5 timme kvar att fiska på innan klockan var tre och tävlingen avslutades. Jag kände mig håglös och tillförde ingen optimism i båten. Det var bara att bita ihop och sedan tokfiska på ett sista stopp. Sagt och gjort. Vi åker närmare Karskrona och ankrar upp i vinden. Nu har äntligen Martin en mätbar fisk på Kroken. Men vad händer? Tafsen slits av och gäddan försvinner i djupet med en Wolfcreektail i munnen. Både synd om gäddan och Martin. Han lyckas också fastna i någon sten och sumpar ännu ett dyrt plast bete så vi förstår att han gör tummen ned.

tummen ner

Vi åker till Dragsö och lämnar in startbrickorna och har lite eftersnack med Kalle Myrstrand som bannar oss för att använda fluoro carbon i stället för riktig titantafs. Alexander Ek kommer också förbi och har fiskat upp en mätbar gädda även dag två. Han bör komma ganska högt upp i resultatlistan. Grattis!!

Kalle MyrstrandBlekinge gäddfestival är över och vi är nöjda och glada för två dagars intensivt fiske som resulterade i ca 50 landade gäddor. Nu ser vi fram emot Sportfishmaster som genomförs nästa lördag. Det ska bli riktigt kul!

3 tankar på “Blekinge Gäddfestival 2013

  1. Trevligt att träffas igen och jag fiskar precis som Anders med FC och den har heller inte brustit under ett par år nu, dock byter jag den ofta. Ett stort SKITFISKE till er infor Sportfish Master närsta helg. Kör hårt och på återseende.

  2. Alltid lika kul å läsa Håkan ! Min egen insats under tävlingen resulterade i en (1) mätbar fisk på söndagen 82 cm Kommer att följa er på nästa veckas tävling så hoppas på lite blogg inlägg här Vi jag Johan och Nisse kommer inte att kunna närvara så hoppas få se er på prispallen 🙂

  3. De sista åren har jag bara fiskat med FC och har inte tappat en enda Gädda p.g.a avbiten tafs. Det måste vara närmare 4-500 gäddor. Jag gillar FC och kör 1.0-1.10mm. Dock är jag noga med att byta ut den om den får skador. Hade tyvärr inte möjlighet att delta på BGF i år men nästa år måste det bli ett nytt försök. Kommer att följa er i Sportfish nästa helg! Skitfiske på er!
    Hur tycker du att Daiwa-rullen fungerar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s