Flugfiske i strålande solsken 30/3

Solen lyste, vinden var knapp och molnen höll sig undan. Men det hindrade inte för lite fiske ändå!
Idag var det lite flugfiske efter gädda som var på agendan. Blev lite panikartat under lördagen när Håkan sa att han inte skulle fiska, så det blev en hastig fråga på facebook vilket ledde till att en kille som jag fiskat ihop med för ett bra tag sen hörde av sig, Patrik Oscarsson. Han var grymt sugen på att slänga på sig vadarna och söka efter storgäddan. Det var även fiskepremiär för honom detta året.

FiskesugenVi gick ut i viken med hopp om att det skulle vara ett gäddeldorado vi sent skulle glömma, men blev snabbt besvikna när vi upptäckte att det endast var fin sandbotten på den första sidan viken vi vadare runt på. Det blev ett par snabba kast bara för att se om de gamla flugfisketakterna satt kvar, vilket det gjorde med bravur. Patrik hittade en liten fläck inne vid vassen där han kastade ett kast åt och krokade en liten fin snipa. Gott tänkte vi, nu har vi i alla fall en fisk vi kan ta foto på, men den melodin höll in gäddan med om och gjorde ett par sprattel så var den lös och simmade vidare. Gott, då finns det i alla fall fisk i denna viken tänkte jag för mig själv.

Vi bröt för lite fika, det är ju höjdpunkten på alla fiskepass har jag fått lära mig, så det blev en baguette fylld med räkröra, mumsigt värre.

Baguette med räkröraVi vadade runt viken en stund för att lokalisera vart växligheten i vattnet kunde finnas. När vi hade kommit ut på ca 1 meters djup mitt i viken kom den efterlängtade växtligheten och huggen började komma. Patrik fick ganska omgående ett fint hugg som han lugnt och säkert landade i hans håv. När avkrokningen var klar så var det dags för en liten pose av fisk och fångstman, så när jag hade riggat kameran och bad Patrik hålla upp fisken ville gäddan inte vara med längre så gäddisen började sprattla så mycket att den gled ut greppet på Patrik och gäddan gick förlorad. Typiskt, men fångstmannen såg väl glad ut ändå! 😉

FångstmanPå denna spotten landade vi ett par stycken gäddor till. Men tyvärr var det bara de små gäddorna som ville ge sig till känna denna dag, tror att Gäddleken är full igång. Vi drog ett par kast till innan det var dags att avsluta denna loja men soliga dag i Karlskronas mellanskärgård. Totalt fick vi 5 gäddor varav ett par tappade. Det var en väldigt skön dag med trevligt sällskap, men nu är det dags att smörja solbrännan och ladda upp inför SPORTFISH MASTERS den 13 April.

snipa

Ha det gött fiskevänner!
/BredbandsMartin

2 tankar på “Flugfiske i strålande solsken 30/3

  1. Tack för att du följer bloggen, varken Team Karlskronafiske eller jag finns på facebook.

    Du får följa oss på bloggen.

    Hälsningar Håkan

  2. Tja följer er en heldel. Men tänkte fråga vad heter du på fb 🙂 Mvh BlackPike 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s