Gäddmadamer på besök 22/3

Väderprognosen och vattenståndet är betydligt trevligare ut än förra helgen. Svaga sydostliga vindar och lite högvatten gav oss bättre förutsättningar för gäddfiske.

Eftersom våren snart är här på riktigt så har jag fixat till och besiktigat vespan för att lättvindigt ta mig till Viktors båt. Bra med två pakethållare för att transportera både fika och fiskeväska. Spöt stack jag ned i remmen på sadeln och sedan var det bara att susa in till Pantarholmskajen där Viktors båt är förtöjd.

Vespa 200 Rally

Lasta in fiskeprylarna i båten och sedan under broarna för att tanka på Preem. Vi hade inte en färdigsnickrad plan utan kände oss för på några platser innan vi valde att lägga lite mera fisketid på ett och samma ställe.

Vi nöter på och det är små hårda plastbeten som levererade bäst. Jag har landat några gäddor på zigzack betet och Viktor byter till en Busterjerk 2:a och plötsligt utan förvarning så kommer ett tungt hugg på på detta bete i skitmörtfärg. Jag ser på stjärtfenan att gäddan är bättre och väljer att tokveva in mitt bete, Men vad händer! jag får också hugg. Det blir lite kalibalik då jag fär lägga ned mitt spö på durken och håva in Viktors tjocka gäddmadame.

101 cm 8,3 kilo

Hon är 101 cm lång och väger 8,3 kilo. Det känns riktigt bra och vi är glada över att komma över den magiska 100 cm gränsen.

Vi forsätter att fiska och det går hyfsat men vi väljer att göra en omgruppering längre ut i skärgården.

Här är det gäddor, riktigt gott om gäddor och jag väljer att skifta bete till en 30 cm tailbete för att filtrera bort de minsta sniporna. Viktor byter till en Buster jerk och denna fungerar utmärkt. Vi landar ett flertal gäddor mellan 80 till 95 cm innan Viktors spö är böjt i en båge och vi kan båda se en kraftfull virvel. Snabbt tar jag hem mitt bete och grabbar tag i håven. Hon sitter löst i mungipan och betet lossnar när jag säkrar henne i nätet. Hon ser stor ut men är detta bara en synvilla eller är hon riktigt stor. Vi förbereder med kamera, vågsäck och måttband. Sanningens ögonblick är nära. Hur stor är hon?

Maffig rygg

10,6 kilo-106 cm lång

Efter noggrann vägning och mätning så är vi överens om att längden är 106 cm och vikten är respektabla 10,6 kilo. Fantastiskt en 10 klubbare i båten. Grattis Viktor!

Vi njuter av gäddan och har henne i håven en stund bara för att vi kan. Vi skrattar och är så nöjda över denna fantastiska fiskedag med två landade gäddmadamer över metern.

Jag tar några kast medans Viktor plockar ihop fiskeutrustningen, När detta är klart så avbryter vi och åker mot Pantarholmen med ett leende på våra läppar.

6 tankar på “Gäddmadamer på besök 22/3

 1. Grattis grabbar!!! Det är ni värda och nästa stora madam är säkert din Håkan:-)//Ola team hallarum

 2. Tackar!
  Vi blev så glada när äntligen en gädda över 10 kilo kom på besök i båten.
  Vi suger på denna karamell fortfarande.

  Hälsningar Håkan&Viktor

 3. Riktigt kul grabbar! Så härligt att se dessa underbara gäddor. Stort grattis på dig Viktor.
  Nästa gång är det din tur Håkan!
  Man blir ju inte alla fiskesugen nu…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s