Antiklimax 16/3

Så vansinnigt fiskesugen denna söndag efter en del rapporter om stora bamsegäddor. Gårdagens stormbyar från norr hade ruskat om och syresatt vattnet mycket  och jag  tänkte att gäddorna skulle vara på hugget trots väldiga svängningar från låg till högvatten. Under lördagen ändrade sig vattennivån 86 cm. Från -40 till + 46.

Martin och jag var riktigt taggade. Viktor fiskade med Andreas från Team Underytan. Vi såg redan när vi lämnade Lyckebyån att det var många båtar som var på väg utåt i skärgården och det fiskades redan från en båt  vid vårt första planerade stopp. Vi valde att fiska längs en annan kant. En olekt kort och tjock gäddis landades här och sedan flyttade vi oss.

Vi var på väg in till grundområdet och även här dyker det upp en båt, vi vinkar glatt till dem. Vi väljer att driva och fiska. Plötsligt hamnar vi på en fläck och fångar några smågäddor men det är stora vi vill ha så vi beslutar oss för en lång omgruppering utåt i skärgården.

Efter 25 minuters färd är vi framme och är först på plats. Vi ser en båt som har tänkt samma tanke som oss. De blev nog också lite förvånade över att se våran båt. Vi är förväntansfulla och redan på första kastet så har jag en följare i 90 cm klassen efter betet och Martin landar omedelbart en snipa. Nu känns det bra igen.

Tyvärr så hände det inte mycket mer än så. Det är tvärdött. Vi flyttar oss inåt igen och trots att vi ber om hjälp från den ”lilla pojken som rider på en fisk” så landar vi endast pyttesmå gäddisar.

Pojken och fisken

Vi avbryter och åker hemåt istället. Tyvärr så blev dagens fiske ett antiklimax med endast små och få landade gäddisar.

 

2 tankar på “Antiklimax 16/3

  1. Jag kan tänka mig att det är mycket smått men det kan nog finnas någon bumling som äter smågäddisar till frukost.
    Den ridande pojken är fantastisk vem har satt ut den på grynnan, är det kanske du.

    Hälsningar Håkan

  2. Härlig bild på den ridande pojken. Den lilla grynnan är precis rätt ut från min båtplats.
    Brukar vara mycket gädda där inne tyvärr oftast väldigt smått, men lyckades ta en 4+ där inne förra helgen. Skitfiske på er

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s