Solskensfiske 9/3

 

 

Eftersom Martin var upptagen med sysslor i hemmet så valde Viktor och jag att fiska ifrån Viktors lite mindre båt. Även idag så var det ett rejält lågvatten och jag misstänkte att detta troligtvis skulle påverka gäddornas huggreflexer negativt.

Att fiska i de riktiga grundvikarna var i stort sett omöjligt så vi valde kanter och vikar med lite djupare vatten, så pass att vi inte behövde använda propellern som jordfräs. Vi hittade rätt vatten ganska omgående och jag kom i kontakt med en riktigt gäddmadam. Hon kom och öppnade munnen relativt nära båten och jag såg tydligt hur tailbetet var inuti gäddgapet. Jag ropar instinktivt ta fram håven och gör sedan ett kraftfullt mothugg. Anfäkta och anamma för tidigt! jag känner i spöt att krokarna bara rispar till inuti munnen. Gäddan vänder i en kraftfull virvel och jag känner mig riktigt värdelös.

Strax efter detta så är vi åter i kontakt med metersgäddor. Dessa väljer att bara följa efter och gör inget utfall. Det är det faktiskt nästan inga gäddor alls som vill kliva på, de bara simmar halvintresserat efter och vänder i båtkanten. Vi omgrupperar och passar på att äta lite och återvänder ett par timmar senare och nu är det mera liv i vattnet. Vi börjar med att landa ett flertal romstinna gäddor mellan 80-90 cm och vi känner oss riktigt nöjda över att vi valde att återvända till denna fiskeplats.

Ett tungt sugande hugg hos Viktor och jag kan håva in henne efter lite kalabalik i båten. Hon är riktigt tjock och grann.

Tjockisgädda 96 cm

Vilken rygg

96 cm och med en vikta av 6,7 kilo så upplever vi henne som riktigt stor.

Vi fortsätter att nöta.  Detta ger nu utdelning. Ett ganska svagt hugg och inte mycket till plask eller virvel, lägg där till att gäddan simmar emot båten så det känns inte så märkvärdigt men Viktor kan se i ögonvrån att pjäsen som simmar emot båten ser riktigt skaplig ut. Han förbereder sig med håven. Tur är väl det för den ser lång ut där den ligger i håven och betet sitter endast i yttersta fliken i munnen. Gott!! Revansch efter den bortsjabblade megagäddan. Kan den vara över metern tänker jag?

Fin 98:a

Icke sa Nicke hon är 98 cm och slankare än Viktors så vi beslutar att inte väga henne. Vi låter henne vila upp sig i håven en stund innan hon snällt simmar iväg.

Vi har haft en riktig bra dag med massor av sol och härliga hugg. Det hade varit riktigt kul att fiska i morgon också, tyvärr så måste både jag och Viktor vara på jobbet.

 

 

2 tankar på “Solskensfiske 9/3

  1. Vilken gädda, visst känner jag igen fångstmannen utan att gå i på Pike passions sida. Det är bara att lyfta på hatten och gratulera

    Hälsningar Håkan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s