Sportfishmaster 2014-Deltävling 13/4

Uppe i ottan för att komma i tid med båten till Karlskronamarin där kaptensmötet skulle hållas under morgonen. Det blåste riktigt mycket så det var omöjligt att lägga till  båten vid bryggan utanför Karlskronamarins lokaler på Saltö. Vi och några andra båtar som kom sjövägen hänvisades till kajen i Saltösund, detta fungerade suveränt och vi kunde förtöja båten lugn och säkert. Starten gick klockan 8:00

Starten 2014

 

Efter starten så följde vi våran plan och plöjde genom vågorna till det första stoppet, Planen var att försöka fånga fem gäddor snabbt och om detta avklarades så var planen att bara jobba på att fånga större gäddor.

Mätbar gädda 75 cm

 

Detta lyckades riktigt bra och vid 10 tiden så hade vi fångat fem mätbara gäddor. Vi omgrupperade till där vi trodde att de lite större exemplaren skulle finnas och vi hade rätt. Det var bara det att de finare fiskarna ville inte hugga utan bara sniffa o snusa på beterna. Vi avbröt för att fika i solskenet.

Fikapaus

Efter fikan la vi mycket tid och riktigt nötte på men tyvärr så fick vi nöja oss med våra snipor i 70cm klassen. Totalt fiskade vi ihop 349 cm. och hamnade någonstans i mitten bland de tävlande lagen. Vi råkade räkna fel vid den manuella räkningen så vi lämnade in att vi hade fångat 344 cm. (snöpligt) men detta har ingen betydelse. Vi har i alla fall kvalifiserat oss till SM i gäddfiske som skall gå i Mjörn utanför Allingsås.

Sportfishmaster 2014Vi tackar tävlingsledningen och Karlskronamarin för ett bra utförd tävling. Det fungerade perfekt med sms registreringen av gäddor och att startavgiften redan var inbetald. Skönt att slippa köerna.

Bra jobbat hälsar Team Karlskronafiske.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s