Oväntad bonusfisk 21/4

Efter några dagars solsken lovade väderprognosen mulet och blåsigt väder och eventuellt lite regn. Tyvärr så lovade de även nordostliga vindar och detta visade sig stämma. Vi hade inte så stora förhoppningar när vi åkte mot det planerade gäddtillhållet lång ut i skärgården.

Vi driftade längs kanter, vi nötte på i vinden, vi fiskade av läsidor och slutligen hamnade vi på utsidan bland kobbar och skär. Nu börjar det hända lite. Några  följare och äntligen ett hugg på Viktors bete. Såja nu känner vi att självförtroendet stiger och jag blir inte det minsta förvånad när Willy ropar, ”fish on” Jag sneglar åt hans håll och kan se en riktig virvel i vattnet och jag ropar till Viktor ”ta håven” medans jag tar hem mitt bete.

Spöböj

Vi tror att det är en monstergädda som drar lina och böjer Willys spö: Willy kämpar på och när fisken kommer närmare kan vi se att det inte är en gädda utan en fin havsöring som hade tagit på en Pigshad. Vi skrattar av förvåning. Havsöringen är stark och vill inte komma upp i båten så det tar en stund och några rusningar innan den låter sig håvas. Pigshaden lossnar så fort havsöringen ligger i håven. Bra jobbat Willy!!

Havsöring i gäddhåven

Efter fotografering och vägning behöver både Willy och havsöringen vila upp sig innan det är dags för återsättning. Havsöringen vägde 4,7 kilo, vi glömde mäta den.

Havsöring 4,7 kilo

 

Efter denna makalösa fångst så fortsatte vi att fiska efter gädda. Tyvärr utan något bra resultat.

Vi omgrupperar inåt i skärgården och kan se många gäddfiskare, vi provar att fiska grunt och ännu en gång när vi minst anar det så hugger det på pigshaden igen. Nu är det en gädda strax under 80 cm som är fullproppad med mörtar.

Spänd mörtmage

Magen är spänd som ett trumskinn.

Idag har vi verklige fått slita och nöta på för att landa de 9 ganska små gäddor. Men vad gör det när en grann havsöring kommer på besök innanför relingen på Bustern.

 

 

3 tankar på “Oväntad bonusfisk 21/4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s