Fiske i hårda nordostliga vindar 25/4

Ledig från jobbet bara för att njuta av en lång fiskedag tillsammans med Willy. Vi steg upp tidigt för att vara i båten strax  efter klockan sju.

Vi provade först några utkanter på grundvikar och kunde då konstatera att gäddorna har förflyttat sig utåt efter leken. Detta kändes naturligtvis bra. Äntligen var det dags för riktigt hårda hugg och tuffa drillningar. Det var i alla fall vad vi drömde om. Nu skulle det visa sig att det inte stod gäddor och gapade precis överallt. Vi hade det faktiskt riktigt trögt och blev glada då vi hittade fläckar med gäddor. Dessa gäddor tog  hårt och dissade småbeten, Big Bandit och långa tailbeten var det som gäddorna gillade.

93 cm torped

Willy fiskade som vanligt mycket bättre än mig och formligen krossade mitt självförtroende när han fiskade hem sitt Big Bandit bete gudomligt bra. Han fick uppleva ett riktigt eldoradofiske med hugg och påslag på varenda kast. Jag ställe mitt spö åt sidan och filmade lite istället.

Efter detta så var det dags att ladda batterierna med lite korvgrillning. Härlig med en paus i solen på de platta klipporna.

Korvgrillning i härligt solsken

Efter lite smarriga korvar var det dags att köra på igen. Det fortsatte på samma sätt. Antigen var det några enstaka följare eller så högg det hårt så fort betet landade i vattnet. Vi lirkade upp hyfsat många gäddor och flertalet var skapligt det var bara metersgäddan som saknades.

Vi tänker fira Willys födelsedag i förskott i morgon så det blir bara en kort men intensiv gäddjakt i morgon.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s