Grym påsklovsavslutning 26/4

Efter en riktig engelsk födelsedagsfrukost såg kanske inte fiskeutsikterna så rysligt vassa ut men man kan ju alltid bättra på sin fantom solbränna. Kritvita ögon och panna efter solbrillor och keps och superröda kinder och näsa.

Vi valde ut några ställen på sjökortet där den hårda nordostvinden hade legat på nu i veckan, till en början landade vi bara riktigt små gäddisar. Dessutom så var de riktigt kräsna och ville inte hugga. Det var absolut inte någon brist på gäddisar här är det två småkillar som följer glatt efter den lilla tjejen som har bitit i bruntorsken.

Uppvaktning

Det var inte bara gäddor som landades. En bonusfisk av den mindre sorten krokades också. jag antar att gäddorna äter massor av dessa spiggar nu i efterlekstider.

Spigg

Vi hade det ganska trögt och dagen närmade sig sitt slut, efter kaffe och en dammsugare så beslutade vi oss för att återvända till ett ställe som vi har sett bättre fisk men aldrig lyckats fånga någon. Jag har fiskat med Bigbandit hela dagen och det har Willy också gjort men nu utan någon direkt anledning byter han till en reeleal. Jag häcklar honom lite och frågar honom varför detta drastiska byte. Till svar får jag:

Fisk jag tror den är bättre. Lugnt ankrar jag upp och håvar in madamen. Ålen ramlar ut ur munnen när hon ligger säkert i håven. Jag blir superglad och kramar om Willy och gratulerar honom till denna fina gädda. 102 cm lång och totalt tom i magen endast 5,7 kilo tung.

102 cm lång

Vi känner oss nöjda med denna magiska påsklovsavslutning, och kastar endast några få kast innan vi beger oss hemåt för att grilla.

 

1 tanke på “Grym påsklovsavslutning 26/4

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s