Murphys law 8/7

Efter svettigt trädgårdsarbete för mig och avslutat arbetspass för Willy på äldreboendet  var det en befrielse att stå i båten och dänga beten i den hårda vinden. Klockan var ca 18:00 då jiggen slungades iväg mot en grynna. Den togs in snabbt utan några krusiduller och plötsligt bara några meter från båten kliver hon på. Gäddan är hyfsat stor och efter lite velande beslutar vi oss för att håva. Ännu en metersgädda! Exakt 100 cm och vikten är runt 7 kilo. Vilken fantastisk öppning på fiskepasset.

100 cm och 7 kilo

Nu börjar en rad händelser med olycklig utgång. Superjiggen fastnar i något på botten och försvinner för alltid i djupet.  Ankaret kilar fast sig mellan två stenar och efter mycket slit lyckas vi äntligen komma loss. Drivankaret glöms bort och trasas sönder när vi kör iväg i båten.

Jag fastnar med flytvästens mekaniska utlösningsmekanism och den blåses upp när jag hjälper Willy att landa en fin 93:a.

Flytväst

Viktor tar över landningen men han skrattar så mycket att han är dåligt fokuserad. En av de vassa gamakatsukrokarna från stingersen fastnar i köttet strax ovanför tummen. Förstaförbandslådan kommer snabbt fram. Jag tar försiktigt Viktors hand och med ett bestämt och kraftfullt tryck driver jag ut hullingen genom skinnet. Nu går det lätt att knipsa av hullingen med kraftavbitaren.

Krok

Viktor har givetvis riktigt ont och kroken var knappast steriliserad. Viktor och jag åker till akuten för att få professionell rengöring och omvårdnad.

Willy lämnar av oss vid Pantarholmskajen för att själv åka och förtöja båten i Lyckebyån. Styrpulpetrutan och spöna måste fällas för att komma under bron mellan Borgmästarfjärden och gästhamnen och i normala fall så hjälps vi åt att komma ihåg dessa saker.

Denna afton så glömdes spöet bort och släpades i taket med påföljden att några spöringar kraschades. Hoppsan så kan det gå!

Murphys law eller Lagen om alltings jävlighet slog till med full styrka under detta gäddpass. Det är bara att ta nya tag och ersätta det som gick sönder.

Förutom dessa fadäser så var gäddfisket bra, totalt landades ca 12 gäddor och 5 av dessa var 85 cm eller större.

 

5 tankar på “Murphys law 8/7

  1. Hittade hit av en slump. Tack för ett gott skratt, man ska alltid se det positiva med saker och ting. 😀

  2. Att det alltid ska jävlas när dom fattiga ska knulla, som jag nog själv skulle sagt 🙂

    Vill passa på att tacka för att ni delar med er av era fisketurer. Jag har nyligen hittat hit och kommer självklart återkomma för att följa er i framtiden.

    Skitfiske på er! 😉

  3. Usch vilken sur tur… Såna har vi alla ibland. Kul att läsa era rapporter som vanligt. Keep it up!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s