Vind, regn och hårda hugg 14/7

Lite osäker väderprognos från samtliga stora vädersidor men alla var överens om att vädret skulle bli mulet och regnigt. Vindhastigheten däremot var de inte eniga om. Alltifrån 5-17m/s. Viktor och jag var i alla fall eniga om att detta är en fiskedag som kan leverera bigpike.

Vi fiskade av några nya kanter som ser bra ut på sjökortet utan något resultat, bara massa långa brunalger. Dessa kommer att återbesökas några gånger till innan de är uträknade.

Nu styrde vi utåt i skärgården till platser som vi har varit i kontakt med bättre fisk. Efter någon halvtimmes nötande så hittade vi rätt. Pang pang och pang! Tre riktigt kämparglada gäddor i 90 cm klassen valde mitt bete och var riktigt tjuriga att få upp. Alla var tjocka och fina och vägde uppskattningsvis 5 kilo.

Gädda 92 cm

Regnet hänger i luften och vi tänker passa på att äta varsin stektäggmacka och dricka en slurk kaffe innan regnet kommer. Tji fick vi. Himlen öppnar sig och regnet vräker ned. Viktor hinner knappt svälja undan innan han måste söka skydd bakom styrpulpeten.

Regnet öser ned

Regnet upphör lika snabbt som det kom och nu kommer en rejäl huggperiod. Det smäller på nästan varje kast och det är hyfsad storlek på gäddorna. Vi fiskar runt och omgrupperar under några timmar och fångar lite strögäddor innan vi beslutar oss för att göra en längre förflyttning österut.

Här fångar vi bara snipor som vi inte är speciellt intresserade av, vi vill fånga stora gäddor så vi omgrupperar igen. Nu hittar vi rätt och efter några kast så landar Viktor dagens största gädda.

100 cm

 

Gäddan är exakt 100 cm och trött efter en riktigt hård kamp. Den får vila en stund i håven innan den återsätts. Regnet vräker ned och vi behöver ösa båten med jämna mellanrum.

Totalt landas 24 gäddor under dagen och trots busvädret har vi haft en superdag med riktigt hårda hugg på vindsidorna där gäddorna verkade trivas bakom någon sten.

På tisdagskvällen åker Viktor och några polare till Norge för lite tyngre fiske. Hoppas få rapporter under den kommande veckan som visar fångster av maffiga hälleflundror.

Skitfiske på er!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s