sol och vind 15/ 7

Willy var riktigt fiskesugen då han inte har kunnat följa med på gäddjakt på grund av hans sommararbeten. Jag hade fixat pastasallad så det var bara för honom att glufsa i sig och sedan var vi på väg.

Solen hade varit framme större delen av dagen och nu vid femtiden var det riktigt varmt och skönt, kanske inte det optimala gäddvädret men vinden var stark och kom från sydväst.

Vi bommade på de första tre ställena och visst var vi lite missmodiga innan vi hittade gäddorna som stod mitt i vinden och längs vindpinande kanter. Jag tyckte att det var hyfsad storlek på fiskarna men Willy kämpade bara efter metersgäddan och muttrade surt när betet togs hem.

Vi får ett dubbelhugg och jag tar snabbt hem min gädda och har vissa problem med att kroka av, jag blir lite stressad av att jag kan se att Willys gädda dra lina och med tanke på spögunget kan det faktiskt vara ännu en gädda över metern. Till slut lyckas jag kroka av och återsätter min gädda, jag greppar snabbt tag i håven, såja nu är jag beredd. Håvningen lyckas perfekt och visst ser gäddan stor ut när den är säkrad i nätet.

90 cm gädda

Tyvärr så blir Willy besviken när mätbrädan visar längden. Gäddan är bara 90 cm. Det är märkligt hur fel man kan uppfatta en gäddas storlek. Denna ser ganska stor ut. Säkert på grund av det stora huvudet och att den var i fin kondition.

Efter fotograferingen så fiskade vi av några ställen till med dåligt resultat och när klockan var ca nio avbröt vi fisket och åkte mot Lyckebyån.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s