Osannolikt 28/7

Semestern är nu över och första dagen på jobbet är som alltid. Man är lite trött och sliten. Vädret är fortfarande bålafint med temperaturer strax under 30 grader och minimalt med vind,  det var med dessa förutsättningar Willy och jag gav oss ut på en kortare kvällsrunda. Viktor hade några göromål under kvällen och skulle ta sin egen båt  lite senare.

Fiskesugen är man nästan jämt men det var knappas något läge att hoppas på bigpike. Efter samtal med Tony Mouse var jag riktigt sugen på att fiska med hans beten. Har endast använt luddbollen på våren för att fiska sakta. Nu skulle det minsann blyas och låta betet sjunka lite djupare för att lura gäddan till hugg. Willy agnade på med ett spinnerbait och sedan körde vi på.

Varmt och skönt var det att stå i shorts och T-shirt och hoppas på hugg. Huggen uteblev och Willy satte på ett bete från Jenzzalures och nu small det på. En urstark 83 längs en kant livade upp sommarkvällen.

Sommargädda

Klockan börjar bli mycket och det skymmer. Viktor ringer och undrar hur det går med gäddorna.  Jag avlägger en snabb resumé och sedan är det hans tur att berätta.

Helt otroligt är det. När han står och lökfiskar i mer eller mindre blankvatten kommer ett stenhårt hugg och eftersom båten inte är ankrad orkar faktiskt gäddan förflytta båten flera meter innan hon landas. Ännu en metersgädda är säkrad, mätt och fotograferad. Gäddan återsätts utan vägning för att inte dra ut på gäddans vistelse på land.

102 cm

Hon är 102 cm lång och vi säger grattis till Viktor till ännu en gädda över metern.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s