Viktors snabbtur + Så fiskesugen 1/8

Solen gassade och det var riktig sommarvärme när jag bestämde mig för att köra ut en snabbtur på dagen, Håkan jobbade så fick bli ett pass själv.

Fisket var riktigt kul stundtals med stenhårda hugg och fighter. Strax över 20 gäddor landades på några timmar med topp på 93,92,89.

Var även med om något riktigt häftigt, Drillade en gädda i 1-2 kilos klassen när plötsligt en betydligt större gädda närmare sig bakifrån, den simmar sakta bakom med hela vägen in till båten innan den vänder ner i djupet igen. Stundtals är den framme och biter lite i stjärten på den mindre gäddan. Synd den inte valde att kliva på ordentligt !

 

// Viktor Team Karlskronafiske

 

 

Efter en varm och svettig vecka på jobbet och en och annan snabbtur på sjön för att lökfiska kändes fiskesuget enormt.Jag hade fått rapporter under dagen och gårdagen från duktiga gäddfiskare att de gröna torpederna var i stöten och även några stycken i hyfsad storlek hade kommit upp. Anders från Team Predatorfiske lurade upp en 96:a under torsdagen.

De hemmagjorda hamburgarna var färdiga att lägga på grillen när jag kom hem från jobbet så det var bara att skära upp sallad, lök o tomat och sedan lägga på burgarna och vänta tills innertemperaturen var perfekt. Willy stuvade in fiskegrejorna i bilen under tiden och när maten var uppäten var vi på väg.

Vi provade några nya ställen med magert resultat, strögäddor i 75 cm klassen landades men det var annars ganska dåligt med hugg och kontakter. När skymningen närmade sig så flyttade vi oss till ett något säkrade gäddställe som kan leverera bra.

Första kastet och efter några vevtag så låter jag betet dala sakta nedåt och på slacklina kommer det distinkta hugget. Gott!!  fish on!! Det är här gäddorna står. Vi driftar kanterna och efter 8 snabba gäddor mellan 60 och 80 cm så kommer det ett bättre hugg på Willys bete. Jag frågar om den känns stor men det är svårt att avgöra när gäddan drar i sidled. Willy tror att den är felkrokad och efter en stund är kampen över och vi handlandar henne. En jättefin och trött gädda som vi mäter till 95 cm innan hon får vila upp sig i håven.

95:a

En rolig avslutning på en riktigt skön sommarkväll i Karlskrona skärgård.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s