Jajjemen! ännu en fin gädda 3/9

 

Efter Viktors rapport om stora och huggvilliga gäddor i skärgården under helgens fisketurer var jag både glad och avundsjuk på hans bedrifter.

Jag kände mig helt enkelt galet fiskesugen och efter lite tjatande så bestämde vi att ta en tur trots alldeles för mycket sol och knappt ingen vind. Jag packade lite fika och gasade in till Pantarholmen med fiskemoppen och skuttade glatt ned i Viktors båt som redan var startklar och efter några minuter så var vi ute på öppet vatten.

Första stoppet var totalt dött men på andra driften så bet en relativt tung 75:a. Viktor skrattade och sa att det var nog den enda gäddan som skulle hugga på mitt bete under kvällen. Jag var mera optimistiskt och sa att jag kommer snart att dra en metersfisk.

Vi flyttar oss igen och driver sakta och det är riktigt trögt, dåligt med kontakter och det händer ingenting. Jag lägger ut mitt bete igen och nu kommer hugget strax efter nedslag. Jag har väl mer eller mindre träffat gäddan i huvudet eller i dess närområde. Gäddan känns hyfsad men inte direkt stor, den börjar tjura och går mot botten först när den närmar sig båten och vi hinner se en skymt av fisken och vi uppskattar den till ca 90 -95 cm så allt är lugn och fridfullt i båten.

Efter några minuter så är gäddan i ytan och vi kan se att den är faktiskt ganska lång. Viktor tar håven och jag styr in den i nätet. Betet lossnar ur munnen av sig själv och nu är sanningens ögonblick nära. Är den mer eller mindre än 100 cm.

102 cm

ryggen på 102 cm gäddan

Den är 102 cm och jag har landat min femte metersgädda under 2014. Riktigt skoj och otippat. Gäddan var ganska smal och vägde 7,3 kilo.

Ännu en lyckad fisketur för Team Karlskronafiske

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s