Myspys fiske 21/9

Våran sista fisketur och rek runda innan Blekinge gäddfestival skulle bli mestadels i svagt krusande vatten och mulen himmel. Idag så var vattenståndet riktigt lågt (-20cm). Perfekt dag för att åka runt i skärgården för att bilda sig en uppfattning var gäddorna kan finnas vid denna typ av förhållande.

Karlskrona

Efter en ganska trög start kommer det lite vind som krusar vattnet och de skygga gäddorna börjar att hugga. Den första 80 cm gäddan tar i relativt grunt vatten på ca 1 meters djup. Jag har riggat med ” Bumlingen” medans Viktor kör på med Big Bandit. Banditen lockar några bättre följare men de viker av och försvinner när de ser båten i det klara vattnet annars så fiskar beterna jämt frånsett att bumlingen fastnar i växligheten.  Det är där endel gäddor lurpassar så huggen kommer ibland mitt i en tångruska. Oväntade och riktigt kul hugg.

Vi omgrupperar för att fiska av några kanter. Här är det helt dött. Vi fortsätter runt om i skärgården och fångar strögäddor på tångbälten som syns tydligt i det låga vattnet. Gäddorna blir betydligt mera huggvilliga vid två tiden då tilltar vinden och jag landar dagens längsta gädda 91 cm.

Munspel

Vi nöter på i samma stil och avslutar fisket vid femtiden nöjda och belåtna efter en skön tur på sjön.

// Håkan&Viktor

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s