Man slutar aldrig att förvånas 14/7

Efter lökpasset i går in ån så var vi båda sugna på att komma ut och kasta på söndagsmorgonen, vi kollade på väderprognosen som inte var allt för kul, NO vindar 8-10 ms.

Vi bestämde oss ändå för att ut och prova en sväng, snart är det tävling och då kanske det blir liknande förhållande tänkte vi.

Håkan som inte var med i onsdags när jag fångade storgäddan var riktigt sugen på att ta en bättre fisk. Vi ankrade upp och började kasta, inget händer men vi fortsätter fiska. Tillslut smäller det på och Håkan lyckas landa en gädda på 99 cm. 

Vi provar oss runt och landar en del gäddor runt 85 cm innan Håkan ännu en gång får ett bättre hugg. Gäddan är tokig och väljer att hoppa vid båtkanten och draget lossnar, men lite tur ska man ha och en av krokarna fastnar i sidan på gäddan och jag kan strax efter håva in ännu en väldigt fin gädda. Håkan är jätte nöjd och förbereder kameran medans jag krokar av den i håven.

Gäddan är riktigt gammal och sliten och väger endast 8,5 kilo med en längd av 110 cm. Gäddan har börjat magra av och det känns lite som om att den är inne på sista versen men den simmar trots allt väldigt piggt ner i djupet efter att vi tagit några bilder. 

110 cm 8,5 kilo

 Efter detta smaskar vi i oss lite mat innan vi väljer att styra båten hemåt igen.

En topp härlig dag på sjön som gav betydligt bättre resultat än vad man  kunnat hoppas på med dessa kassa förhållande.

// Viktor o Håkan Team Karlskronafiske

 

 

1 tanke på “Man slutar aldrig att förvånas 14/7

  1. Härligt! Bra fiske ni har nu. ska upp till kna i helgen och det blir en kort tur på lördagen. Är det mellanskärgården som gäller…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s