Gäddmete 13/9

Murrigt och bra väder idag för att fånga storgäddan men kanske lite tråkiga vindar, (nordostliga). Av någon anledning så brukar det vara svårt för oss att lura upp de stora vid dessa förhållande. Vi valde att lösa fiskekort och tänkte fiska i Lyckebyån som kändes mindre vindkänslig.

Eftersom det är gott om betesfisk i hamnen så åkte vi och fångade ett 20 tal mörtar och åkte sedan till Lyckebyån för att meta gädda. Vi har inte metat gädda på länge och vi var lite upprymda och förväntansfulla när flötena och krokarna riggades.

Riggning

Strax efter att flötena kastades ut och fick driva med strömmen så började det regna. Lite regn skadar säker inte. Gäddorna kan säkert inte motstå en sakta presenterad mört som glider förbi deras ståndsplats.

Vi väntade och väntade men huggen uteblev. När Viktor droppade ned mörten i grunt vatten intill näckrosorna så small det till. Ingen krokodil utan en tjock 75:a. Sedan hände det absolut ingenting förrän en liten snipa glupskt bet av kroppen utan att krokas något vidare. Den lossnade av sig själv vid bryggkanten.

Halv mört

Vi avbröt fisket vid fyratiden rejält blöta utan att någon storgädda hade attackerat våra nyfångade mörtar.

Det var lite synd och förvånande att gäddorna inte var på hugget i ån idag när vi hade lagt ned sådan möda på att fånga riktigt smaskiga betesfiskar.

// Håkan & Viktor

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s