Lyckan som uppstår 10/9

Regnet började vräka ner så fort jag lämnade bryggan inför dagens snabbpass. Fisket började trögt några enstaka hugg men ingen landad, jag bestämmer mig för att trotsa regnet och satsar allt på en lång förflyttning.

Väl framme känns det riktigt hett, jag lägger några kast men gäddorna lyser med sin frånvaro. Väder och vind är perfekt för detta stället så jag bestämmer mig för att fortsätta en stund till. 

 Jag lägger ett riktigt långt kast och låter betet sjunka till botten, spänner upp och det tar tvärstopp.Sate nu satte jag skiten tänker jag i några sekunder medans jag försöker få loss betet. Plötsligt känner jag en liten knyck i andra änden och efter detta bär det av, slirbromsen ylar och fisken drar ut ca 20 m lina innan den väljer att stanna.

Förhoppningarna på en bättre fisk uppstår och jag blir superfokuserad. 

 Än en gång är det tvärstopp, inte en centimeter lyckas jag pressa in och jag är rädd att knäcka spöet om jag drar mer.

Efter någon minut börjar fisken ge med sig och börjar följa med inåt båten. Pulsen är på max och jag vill verkligen inte tappa denna fisk! Ångesten att tappa en sådan fisk innan man sett den är överväldigande. Tillslut får jag syn på fisken, den är riktigt lång och bred vilket inte gör mig lugnare.

 Efter många tunga rusningar och knyck lyckas jag tillslut få in henne i håven. Vilken stock !

Jag krokar loss den illa kvickt och stoppar den i gäddsäcken innan jag sätter mig ner och pustar ut.

Lugnt o sansat förbereder jag kameran och mätutrustningen.

Det blåser massa vilket gör det svårt att lyckas ta några bra bilder med självutlösaren, jag väljer att knäppa säkert 15 bilder och hoppas på att någon ska bli bra.

Jag beslutar att flytta mig i lä för att kunna mäta och väga gäddan utan missvisande resultat från vågorna.

Efter noga mätning och vägning så kan jag komma fram till att hon är hela 112 cm lång och med en vikt av 10,19 kilo !!! 😀 

Gädda112cm.

 Jag är helt mållös och glad när jag håller gäddan i stjärtfenan innan hon simmar ner i djupet, efter detta landar jag en 91:a innan jag bestämmer mig för att avbryta fisket och köra dom sju distansen hemåt.

 /// Viktor V TeamKarlskronafiske 

 

 

4 tankar på “Lyckan som uppstår 10/9

  1. Det är ju bara att gratulera till ännu en gigantisk madam till K-nas gäddkung;-).
    Gott jobbat Viktor!//Ola Kråksberg

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s