Blekinge Gäddfestival 2014

Dag 1 Lördag 4/10

Äntligen dags för 2014 års upplaga av Blekinge gäddfestival och Viktor och jag var taggade till tusen. Vi hade lämnat gäddisarna ifred under två veckor så vi riktigt längtade ut på sjön för två dagars intensivt fiske.

Vi hade pratat ihop oss om en fiskeplan som vi tänkte fiska efter under lördagen men först det obligatoriska köandet för att få sitt startbrev. Tiden gick fort då det var många glada fiskare att prata med innan båtarna släpptes iväg klockan 8:00.

Team Under Ytan fanns på plats

Team Under Ytan fanns givetvis på plats.

Törna från Gäddstaun

Den alltid glada och trevliga Törna från Team Gäddstaun var också fiskesugen.

Skinnet Axelsson

Myten och legenden Skinnet Axelsson och hans polare väntade tålmodigt på brickutlämningen.

Brickutlämning

Såja klockan närmade sig åtta och alla samlades för att hämta ut sina startbrickor och sedan bar det iväg ut i skärgården.

Kalle Myrstrand, Team Jolly Roger

Team Jolly Roger från Uddevalla susade förbi oss när vi la ett quickstopp i hamnen för att släppa förbi våra medtävlande.

Vi la en drift bara för att vi kunde innan vi satte vår fiskeplan i verket. Tanken var att fiska koncentrerat och strukturerat och att inte köra allt för långa transportsträckor och missa värdefull fisketid.

Det mulna och goa vädret försvann och byttes ut mot sol och minimalt med vind. Nu var det trögt och det tog tid innan Viktor landade en mätbargädda på 91 cm.  Vid 12-tiden när solen gassade som mest var vi tvungna att göra ett depåstopp hos Karlskrona Båt och fiske pågrund av spöproblem. Vi passade vi på att äta den medtagna supersmaskiga smörgåstårtan.

Smörgåstårtan

Mätta och belåtna och med ett nytt friskt spö i våran båt så var vi på banan igen. Vi fortsatte att nöta, jag hade inte lyckats lura upp något över åttio cm ännu. Tiden började närma sig slutet och lite panik fanns i min kropp. Vi hade nämligen misstolkat reglerna så att vi trodde att det var den sammanlagda längden på gädda dag 1 och längden på gädda dag 2 som gällde. (Detta skulle visa sig vara fel.)

Vi hade kvar en liten djupkant som vi trodde på och visst räddade den mig då en fin 85:a klev på. Jag blev riktigt glad över att både Viktor och jag hade varsin mätbar gädda.

Nu var det slut på dag 1 och vi kunde lämna in våra SD-kort för granskning, Vi var ganska trötta och det värmde i ansiktet från all sol under dagen.

inlämning av fångstresultat

Dag 2 Söndag 5/10

På söndagen var det brickutlämning 07:00 och vi var på DragsöCamping ungefär 15 minuter innan och hälsade Team Hallarum välkomna när de kom med sin båt och kanske inte lyckades 100% med sin tilläggning.

Team Hallarum

Snabbt iväg och nu till en längre förflyttning där vi trodde att vi skulle kunna landa hyfsade gäddor mellan 80-100 cm. Det gick fint att köra i det relativt lugna morgonvattnet. Vädret var lugnt och skönt och jag passade på att sörpla i mig en kopp morgonkaffe när vi passerade Verkö.

Morgon

Väl på plats så kändes det bra men efter en timmes fiske och bara ett fåtal lama kontakter var vi lite missmodiga, Vi flyttade oss lite utåt där viden låg på mera och nu small det på. Jag landade en 83:a.

83 cm

Vi hade ett halvhyfsat fiske med ett tiotal gäddor men de var för korta och inte förrän klockan 12 hade Viktor också landat en mätbar gädda. Det kändes inte som om vi var riktigt rätt utan valde att omgruppera till djupare och mindre klart vatten. Vi hoppades att  beslut skulle leverera större gäddor.

Tyvärr så gick inte planen som vi ville och vi lyckades inte lura upp några större fiskar under eftermiddagen så visst var vi lite molokna och besvikna när vi lämnade in våra startbrickor strax innan klockan tre. Kanske det var dessa bananer som besudlade vår båt, skickligt placerade i båten av några illmariga busar, ha ha.

Banan

Nu var det dags för prisutdelning och prisbordet såg riktigt välfyllt ut. Priser delades ut och det räckte detta år med att ha landat en 96:a för att få något slags pris.

prisbord

Ola Kråksberg som oftast fiskar stabilt lyckades komma på 18 plats med en 98:a. Han blev överlycklig över håven som han verkligen behövde.

Ola Kråkberg

Andreas Hallengren fiskade bättre och peakade under tävlingen och kom på 6:e plats med en supergrann gädda som mättes till 103 cm. Ett av hans pris var ett Rootspö som lär komma väl till pass under KPT efter en incident i deras gäddracer under dagen.

Andreas Hallengren

Bäst av alla var Roy Ridbäck som lyckades med den ovanliga bedriften att landa en gädda på hela 126cm. Riktigt mäktigt. Gäddans vikt var inte riktigt så imponerande då den endast vägde 10,55 kg

Vinnaren på 126 cm

Vi tackar för 2014 års upplaga av Blekinge gäddfestival och blickar framåt mot årets roligaste teamtävling som Team UnderYtan arrangerar den 8/11.

KarlskronaPike Tournament 2014

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s