Dou som Homer Simpson säger 12/10

Efter en härlig lördag och halva söndagen ute i stugan på Skällenäs så var vädret mulet och murrit. Valet var att åka till IKEA med fru Björk eller en snabb tur på sjön tillsammans med Viktor.

Jag valde sjöturen och efter en snabbfika satt jag på fiskemoppen på väg in mot Pantarholmskajen. Jag parkerar vespan på det vanliga stället och kollar bak emot spöhållaren. Hm det ser konstigt ut sidogaveln saknas och spolen är borta. Skruvarna har lossnat och gavel och spole har trillat bort under färden. Jag kör samma väg som jag kom ifrån och lyckas hitta spolen som är totalkraschad. Gaveln lär vara borta för alltid. Under tiden har Viktor hämtat en haspelrulle som jag kan låna, passar sisådär på mitt spö som är anpassat för multirulle.

Kraschad rulle

Ok det är bara att bita ihop, får skaffa en ny på Karlskrona båt och fiske i veckan.

Nu är vi på väg i alla fall och väljer att provfiska riktigt grunt, ca halvmeten. Här kammar vi noll men viken kan säkert användas under våren. Det är fortfarande ganska varmt i vattnet och vi åker långt in i skärgården för att kolla om gäddorna har simmat hit. Flera tillförlitliga rapporter har indikerat detta.

Efter lite nötande hittar vi rätt och nu har vi dubbelhugg, Viktors ser störst ut så jag handlandar den först innan jag krokar av min. Ingen monstergädda men ändå 89 cm och ganska smal.

019

Vi fortsätter att fiska på flera nya platser med varierat resultat. Definitivt inga mördargäddor utan bara gäddor mellan 70-80 cm kommer upp i vår båt under denna snabbtur som avslutas ca 16:30

På lördag är det tävlingsdags igen. Det ska bli roligt och spännande.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s