Bålakallt 28/12

Sista chansen för mig att fånga ännu en 10+are 2014 eftersom jag kommer att jobba måndag och tisdag, riktigt sugit att vakna till 8 minusgrader och känna att dagens fiskeplan försvinner pågrund av kylan som har kommit till Karlskrona. Vi pratar om att traila upp båten under dagen men efter samtal med Viktor beslutar vi oss för att ta med spöna och ta en tur med båten för att checka av isläget. Jag hade fått en lägesrapport av PredatorfiskeMartin att det är is i grundvikarna när han försökte fiska ifrån land.

Willy kör båten

Runt båten ligger en tunn isskorpa men annars så ser det hyggligt ut i Lyckebyån. Rännan är öppen men det ligger ett istäcke över Ringöviken.

Is i Ringöviken

Vi hämtar upp Viktor vid Preemmacken och passar på att fylla upp tanken med bensin och sedan åker vi emot vatten där det är möjligt att fiska. Klockan är ca 13:00 och vi gör inga megaförflyttningar utan håller oss kring staun. Alla bommar vid första driften men sedan kan inte gäddan motstå mitt tailbetet. Tyvärr inget monster men det är ända trevligt att känna lite sprattel. Hon lossnar från kroken intill båten då Willy försöker få fram kameran. Skönt då slipper jag ned i det kalla vattnet och handlanda henne.

Liten vintergädda

Vid nästa drift tar det på Willys bete, även nu är det den långa svansen som lockar gäddans huggreflex.

Vi avbryter fisket när temperaturen sjunker till -6 eftersom det fryser så snabbt i spöringarna och rullen.

Is i toppöglan

Willy och jag fryser om tårna medans Viktor provar sina. elektriska värmesulor som han har fått i julklapp. Han är nöjd och riktigt varm om fötterna. Efter att lämnat av Viktor åker vi emot Lyckebyån igen och plöjer en ränna genom den tunna isskorpan som har bildats mellan Länsman och åmynningen.

Isskorpa

Trots det bålakalla vädret var det ändå roligt att komma ut på sjön ett par timmar istället för att ligga hemma och löka framför tv:n.

// Willy, Viktor&Håkan

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s