Julafton 24/12-2014

Juldagsmorron tyst det är i huset bara Håkan är vaken. Spänd av förväntningar smyger jag ut till granen för att se om tomten har lyckats ta sig in i huset och lämnat några klappar. Jajjemen visst är det några stycken och är det inte ett paket som ser ut som en pizzaspade eller kanske det är den bålastora håven som stod på min önskelista.

Julafton

Jag fixar en snabbfika bestående av julskinksmacka och kaffe, efter detta bestyr väcker jag Willy och fru Björk som ska skjutsa oss till båten. Totalt vindstilla och högvatten gör att förhoppningarna inte är så höga när vi plöjer framåt i det spegelblanka vattnet.

008

Jag är taggad och lyckas få iväg min Bumlingtail medans Willy fortfarande rafsar i sin beteslåda. Jag tar några vevtag och låter betet sjunka något och sedan vevar jag igen och halvvägs in till båten så kommer hugget. Jag känner omedelbart att den är lite bättre än en snipa och när gäddan kommer intill båten så ser den ganska fin ut. Vi mäter den till 94 cm och både Willy och jag är förvånade över att fånga en hyfsad fisk på första kastet.

Tomten

Fulla av självförtroende fortsätter vi att nöta på, fisket är supertrögt i det blanka vattnet och endast en snipa landas. Denna är riktigt felkrokad i gälarna och blöder mycket. Vi beslutar att avliva den och bjuda vår katt på en riktigt bra julmiddag.

Våran katt är riktigt kräsen och kräver att den kokas innan hon glupsk sätter tänderna i det vita gäddköttet. Efter denna måltid däckar hon i soffan. Ha ha

Kokt gädda

Nu väntar oss julfirande med mat och godis hos svärmor så det är troligt att även Willy och jag också somnar i soffan framåt småtimmarna.

Team Karlskronafiske önskar alla en god jul.

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s