Jullovsfiske 20/12

 

Tiden går fort och vi är välsignade med ett riktigt milt och fint decemberväder, 5 plusgrader ute och ca 4 grader i vattnet. Bra nu när Willy är hemma på Jullov från ForshagaAkademin. Vi hoppas på en hel del fiskande under julhelgen.

Vi tog sovmorgon och hade bestämt träff med Viktor vid båten klockan 11:00. Som vanligt hade jag min Ursuit vintermundering på mig medans Willy var nyekiperad. Han fick sin julklapp lite före julaftonen. Ett ställ från Geoff Anderson. Urus 4 byxor och en Dozer 4 jacka. Jag tror att han kommer att bli nöjd med denna fiskekostym.

Jag öppnade ganska snabbt med en gädda i 70cm klassen och vi trodde det skulle hugga på betydligt bättre men det var trögt så det fick bli till att omgruppera. Vi hade ingen direkt plan utan snirklade oss omkring i vikar och bland kobbar och skär för att försöka hitta någon monstergädda. Oboyèn kom fram och den smakar ju nästan alltid lika gott men idag hade Viktor lite invändningar emot smaken. Det smakade lite kaffe eftersom jag hade glömt att skölja ur den ordentligt. Ha ha!

Varm Oboy

Vi hade de flesta kontakter i halvlä på östliga sidor och Willy landade dagens största gädda inne vid en vasskant på 1,5 meters djup. Den var 87 cm lång och riktigt bred och välmående samt något slags pigmentfel då den hade olika täckning.

Dagens största 87 cm

Olikfärgad

Tiden går fort och mörkret kommer snabbt så vi avslutade dagens runda ca 16:00 och funderar lite på vart vi ska styra båten på nästa tur. Vi har lite olika funderingar på om de lite finare gäddorna står riktigt grunt eller om de väljer att stå djupare.

Vi kan konstatera att det inte är ”bara” att ut och hämta de stora gäddorna utan det gäller att ha lite tur och nöta upp de gröna busarna som är relativt passiva nu.

Willy, Håkan&Viktor

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s