3:e Adventsfiske-14/12

Efter fredagens och lördagens blåsande och regnande så vaknade vi till en frostnypen och kall morgon. Hela båten och bryggan var glashal när Viktor och jag försiktigt lastade i fiskespön och väskor i båten. Batteriet var nyladdat så motorn hoppade lätt igång i ett moln av tvåtaktsrök. Första anhalten var att fylla upp Busterns inbyggda tank med bensin, idag gick det i 90 liter. En positiv överraskning var att bensinpriset hade sjunkit lite. Jippie!

Nåväl jag riggade på med en Bumling-tail och Viktor agnade med en Bumling-Classic och sedan började vi dänga beten i viken som var utvald som första stopp. Efter någon halvtimmers dött fiske så nyper det till hos mig. En stinn gädda runt 80 cm kliver på. Härligt att inte vara nollad säger jag till Viktor. Och omedelbart efteråt så köttar det på hos honom. Denna är 80 cm prick och riktigt tjock om magen. Vi kan se och känna betesfisken i gäddans mage som inte har hunnit smälta ännu.

Tjockis

Tjock 80cm gäddis

Solen värmer våra bleka ansikten när vi äter och sippar på den varma O`boyen när båten sakta puttrar framåt mot nästa fiskeställe.

Förflyttning

Gäddisarna  står samlade i små grupper, när det väl hugger en så kan man vara säker på att inom ett litet område så står det flera som är huggvilliga. Dagen är annars ganska seg och  det är långt mellan gäddkontakterna.

Vi lyckas i alla fall lura upp 8 stycken gäddor som alla är stöpta i samma form, de är ca 80 cm allihopa med mer eller mindre rund buk.

Dagen har varit härlig och vi såg många entusiastiska gäddfiskare ute i skärgården. Så det kom säkert upp någon fin gädda under dagen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s