2:a Adventsfiske 2014

Efter rapporter om grymt fina gäddfångster från Alexander och Björn från Team Pike Passions under veckan och även 10+ arn som kom upp under Team Gäddbitens fisketävling förra lördagen så var vi så sugna på att landa något stort under dagen.

Vi vaknade dock till minusgrader och riktigt lågt vatten så vi beslöt oss för att fiska från land och gäddmeta istället för att spinnfiska. Efter en riktigt god söndagsfrukost med nybakade scones så satte jag på mig ullfrotteunderstället från Woolpower, sedan Ursuit understället och till sist överlevnadsdräken från Ursuit. Fru Björk hade även köpt en rånarluva till mig, också den från Woolpower. Nu kände jag att jag inte kommer att frysa under dagens mete.

Klädd för vinterfiske

Vi kan ju knappast påstå att det högg mycket och att mörtarna tog slut. Efter flera timmars metande utan några kontakter så händer det äntligen någonting. När jag sakta vevar hem betet så kommer det ett riktigt lamt och menlöst hugg inne vid bryggkanten. En tjock och välmående gädda som uppskattningsvis var ca 75 cm lång. Skönt att slippa bli nollad.

Vi såg att vattnet hade sjunkit ännu mera under dagen så antagligen påverkade detta gäddornas aptit negativt

Vi vill gratulera Alexander Ek till det nya PB, Vilken MÖRDAR gädda. Riktigt bra fiskat!!

Tack o hej leverpastej Håkan&Viktor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s