Första fiskepasset 2015 1/1

Fiske stod på agendan på 2015:s första dag. Efter de riktigt kalla dagana och nätterna så var det plusgrader och isen höll på att försvinna. Vi var lite trötta efter nyårsfirandet så vi kom iväg ca klockan 11. Det blåste från syd och isflak och iskross hade samlat sig utanför åmynningen. Detta plöjde vi igenom utan några problem. Nu efter nyår så är inte längre Lyckebyviken fredad och vi blev lite förvånad då en båt redan var på plats.

Iskross

Isbrytare

 

Även idag valde vi att lägga fisketiden runt omkring staun. Det var supertrögt och endast Willy hade kontakt med en gädda som lossnade halvvägs in till båten. Varken Viktor eller jag hade tillstymmelse till hugg eller kontakt, gäddorna ville helt enkelt inte hugga på våra plastbeten.

Viktor&Willy

Vi får ta nya tag och prova andra platser under nästa pass.

// Willy, Viktor&Håkan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s