Stormen Svea 2/1 2015- Gästbloggare Kalle Myrstrand

Team Karlskronafiske bedömde att vädret var för tufft att gå ut och fiska i och valde att stanna hemma i stugan. Kalle från Team Jolly Roger bet ihop och gav sig ut på ett blåsigt gäddpass.

Team Jolly Roger Jag trotsade vädret och gav mig iväg vid 12 snåret från Herrgårdsviken. Dagen hade tillbringats med att få ordning på båten och få den sjösatt. Nu var siktet inställt på gädda!
Begav mig iväg rätt så långt i den arga och skummande sjön då jag hade förhoppningar på ett ställe som har levererat bra andra gånger såhär års. Det skulle visa sig att så var fallet även denna gång. Efter bara 5 kast så satt dagens första gädda på kroken.

Vintergädda
Under de kommande 2 1/2 timmarna upplever jag ett otroligt kul och actionfyllt fiske. Gäddorna är fullkomligt galna och hugger skoningslöst. Jag upplever fisket som bäst i lite klarare vatten och gäddan står väldigt väldigt grunt. Är super lågt vattenstånd denna dag och jag hittar fisken på ett djup mellan 3-7 decimeter. Inga jättar landas men inte många småsnipor heller.

4 kilos pike

Toppfisken ligger på strax under 5 kilo. Totalt landas 17st denna dag så jag är glad att jag gav mig ut trots stormen. En super kul och bra start på året.
Hemfärden blev lång och mycket nervös.
Undrade faktiskt vid flera tillfällen vad jag håller på med och om det verkligen var värt allt detta för lite gäddfiske.
Nu när jag sitter hemma i värmen i stugan igen så är svaret…
Självklart

// Kalle Myrstrand Team Jolly Roger

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s