Soligt och blåsigt-3/1

 

Isen i hela skärgården inklusive Borgmästarfjärden och samtliga grundvikar är nu isfria tack vare stormen och det varma januarivädret. Det är väldigt brunt och grumligt vatten på flertalet ställen på grund av islossningen och den kraftiga vinden.

Vi kom iväg på morgonen när det hade ljusnat och tänkte testa av några djuphålor. Vi hittade bra med betesfisk på lodet och troligtvis stod det flera fina gäddor och tjurade på botten men de valde att inte bita på våra beten och vi gav upp dessa ställen efter ca 1,5 timmes nötande och styrde båten österut genom de höga vågorna.

Österut

Efter en gropig passage över fjärden så valde vi att fiska i lä där solen värmde oss och det var skönt att stå och fiska. Efter en hel del plock i beteslådan hittade Willy rätt.

Plock i beteslådan

Fisket var roligt och kontakterna var många men som förväntat så var medelstorleken dålig. Vi fiskade i grunda vikar och flertalet var så bruna och grumliga att botten inte gick att se på 70 cm djup.

Fiske i grundvik

Fikan är alltid lika god och välkommen och idag när Trangiaköket var med så vankades det Bullenspilsnerkorv. Vi ankrade upp i lä och njöt av den varma korven. Solen sken och det kändes riktigt varmt och gosigt.

Korvfika

Trots att inga troféfiskar landades och premiärhåvning med min nya XL-håv av märket Foxrage uteblev så har vi haft en riktigt bra dag på sjön med strax under tjugo landade gäddor och ungefär lika många tappade snipor.

Eventuellt så kommer kylan att dra i så vi får se när nästa pass går att genomföra.

//Willy, Viktor&Håkan

 

.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s