Gäddfiske i nordanvinden 4/1

 

Vaknade till en kall och fin morgon, jag kunde se genom fönstret att det var frost på bilrutan. Kalle Myrstand skulle lägga sin sista dag i Karlskrona med att gäddfiska och jag valde att hänga med ut i hans båt. Willy skulle övningsköra med fru Björk så det passade bra att han skjutsade mig till brofästet på Senoren där Kalle skulle möta upp mig med båten.

Willy i bilen

Eftersom både Kalle och jag hade fiskat i lävikar dagen innan bestämde vi oss för att chansa och styra båten ut mot den yttre skärgården där vinden hade syresatt vattnet ordentligt. Eftersom vinden kom från nordväst så kunde vi finna lä att fika och fiska i.

Fikadags

Kalle & gäddan

Vi fiskade både i lä och i vinden och mot alla odds så stod ett flertal gäddor ute i det brusande vattnet. Fisket var förvånadesett bra och huggen hårda, det var bara någon toppfisk som saknades. Kalle fiskade hela tiden med en Bigbandit (Redtiger) och han lurade upp 9 stycken gäddor och tappade säkert lika många. Även jag hände på en Bigbandit(Babypike) och lät den svepa med yviga rörelser i det grumliga vattnet. Detta fungerade också bra och jag landade 7 stycken korta och tjocka gäddor under dagen.

Kalle i vinden

Tiden går fort och Kalle var tvungen att traila upp båten för att sedan köra mot Uddevalla senare under kvällen så vi avbröt fisket vid tretiden.

Vi är nöjda över dagen som vi tillbringade långt ute i Karlskronas skärgård med massor av sol och skummande vatten.

Blåsigt

// Kalle&Håkan

Även Viktor och Alexander Ek provade på lite fiske under dagen, de valde att gäddmeta på ett betydligt lugnare ställe. Det gick bra även för dem. De lyckade landa 9 stycken båla tjocka gäddor. Meta med mört är riktigt effektivt sätt att lura upp tröga gäddor.

 

 

 

2 tankar på “Gäddfiske i nordanvinden 4/1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s