Gäddmadame 22/2

 

Tiden går fort i kalendern och det var dags för Willy att lämna isfisket i Deje ock komma till Karlskrona för att spinnfiska efter gädda under hans sportlov. Givetvis så krånglar tåget och vi fick åka och hämta honom i Emmaboda på grund av tågförseningar på lördagskvällen.

Pigga och fiskesugna steg vi upp hyfsat tidigt för att möta upp Viktor i båten 08:15. Fiskeutrustningen packades och var klar sent på lördagskvällen, det var bara superfikan som jag behövde rodda med tidigt på söndagsmorgonen.

Fiskegear

Målet för dagen var att försöka fånga en metesgädda, detta kändes inte omöjligt när vinden var stark och kom från sydväst. SMHI hade också lovat sol under dagen och allt kändes kanon.

Det börjar riktigt bra med rallyfiske för Viktors del som krossar Willy och mig mängdmässigt. Han landar 11 relativt små gäddor när vi plockar i betesboxen för att hitta rätt. Viktor byter inte bete under hela dagen utan tvångsmässigt nöter på med en Bandit paddle tail.

Vi omgrupperar och lägger några timmar i en vik som verkar het. Detta visar sig vara riktigt dåligt och fisket är supertrögt och vi har bara kontakt med gäddor i betesstorlek. Vi fikar och snackar ihop oss och väljer ut ännu en vik som vi tror kan hålla stor gädda.

Vi väljer att drivfiska med hjälp av drivankare för att få ned hastigheten på båten när vi slungar ut betena i medvind. Vi fiskar av stora områden och kommer i kontakt med gäddor som har ställt sig i grupper och vid ett par tillfällen har vi faktiskt trippelhugg.

De stora fiskarna uteblir men vi forsätter att fiska på samma sätt och äntligen klämmer Willy ut de magiska orden som vi har väntat på.

Nu är det bättre fisk!

Vi vet vad som ska göras. Jag plockar ihop håven och gör mig beredd. Viktor lägger ankare och plockar snabbt undan drivankare och annat som kan försvåra landningen av gäddan som har tagit på Bumlingen. Det är spännande och jag kan se att det är en bra fisk. Garanterat en 10+ som närmar sig. Jag känner mig trygg med den stora håven och Willy styr exemplariskt in den i nätet och hela Team Karlskronafiske vrålar i kör.

Vilken mördargädda!

Gäddgap

Den är riktigt stor och efter noggrann vägning och mätning kan vi konstatera att gäddmadamen väger smått fantaskiska 14.06 kilo och har en längd av 114 cm.

 

114 lång-14.06 kg

Mäktig rygg

Jajjemen ett nytt fint PB till Willy Björk.

Team Karlskronafiske

Vi är så nöjda och glada i båten och känner att gäddan är en riktigt Teamfångst när allt bara klaffar i minsta detalj. Vi är smått chockade och ingen av oss kan fiska mera så vi bara njuter av solen och åker genom vågorna mot Lyckebyån.

 

12 tankar på “Gäddmadame 22/2

  1. Så sjukt STOR fisk!! Ni är grymma team Ka-Fiske! Willy, sjukt imponerad. Enda problemet med denna fisk är att det blir lite jobbigt att ta team-rekord nu… 😉

  2. Haha sjuk gädda. Stort grattis till er alla och speciellt till minstingen. Antar att det var fru Björks fika som gjorde det. Hörde talas om den i veckan som gick 😉

  3. Stooooort Grattis Willy!!! Den är ju helt brutal,helt jäv.. brutal:-) Vi har ny gäddkung i staun som dessutom har hela sportlovet på sig att njuta. Det är bara att bocka och buga för hela teamet// Ola K

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s