Många snipor 24/2

Efter fångsten av den blixtebålastora madamen som vi säger i staun måste vi tacka alla som har gratulerat Willy till fångsten. Han blev till och med uppringd av Johan Ruhe från kanalgratis och  fick prata lite om detta i livesändning. Riktigt oväntat och kul!

Nåväl lovet var inte slut och jag var ledig från jobbet för att fiska med Willy. Det behövdes en riktig fika för att hålla modet uppe i båten om inte de riktigt stora pjäserna skulle kliva på. Tonfisk och köttbullebaguette fick det bli och några dammsugare fick också följa med i väskan.

Baguettefika

Efter påfyllning av bensin i båten åkte vi till en större vik som vi hoppades på. Vi la oss på ca 2 meters djup och sedan drev vi i maklig takt för att försöka lokalisera gäddorna. Det dröjde inte länge förrän Willy har kontakt och landar en hygglig fisk på 95 cm och inom en halvtimme har vi även uppe en 82:a och en 85:a. Fina välmatade fiskar och nu väntar vi bara på att någon metersgädda ska kliva på.

Gäddis med filosofen i munnen

Icke sa nicke! Vi fiskar av hela viken riktigt noggrant men de bra huggen uteblir och ett 20 tal snipor som står utspridda nyper till i våra beten. Vi omgrupperar samtidigt som solen tittar fram och nu blir det sniprace under ca 1 timme. Hugg och landade gäddor om vartannat och vi har det riktigt kul innan vi avbryter för dagen.

Nya kast på nya ställen i morgon.

// Willy&Håkan

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s