Nu var det fotografens tur att…….27/2

Fredag morgon och vi är uppe tidigare än vanligt. Jag kör fru Björk till jobbet strax efter sju och efter det så är vi mer eller mindre startklara. Vi är ute på sjön vid åttatiden. Vädret är lugnt och skönt och det är odramatiskt att fylla upp bensintanken. Det är några mannar som backar ned sin båt från rampen. De kommer ända från Göteborg för att fiska skärgårdsgäddor. Hoppas de har haft en bra dag med många hugg och kontakter.

Vi har bestämt oss för att fiska på i stort sett nya ställen för oss, alltid bra att vidga sina vyer och försöka hitta nya ställen som kan vara värda att återbesöka. Efter ett antal sjömil så stannar vi för att fiska.

Det ser bra ut, vattnet är så grumligt att det inte går att se vilken vegetation som finns nedanför oss men vi väljer att slunga iväg våra beten. Vi driver sakta och det är totalt dött så vi flyttar oss några hundra meter. ”Smack i backen! I caaan`t belive it” som Trumman säger. Vi hittar en fläck som levererar bra. Ett par landade gäddor strax under 90 cm och sedan kontakt med gäddor i nästan vartenda kast. Fisket är kul och vårt självförtroende växer.

Nu omgruppering till något klarare vatten. Vi fortsätter att driva och även nu kommer det hugg och kontakter men vi hittar inget mönster var gäddorna kan stå. De står spridda glest över ett större område så vi bara nöter på.

Plötsligt känner jag något som är på betet och jag drar ett mothugg med mitt nyinskaffade spö. (Westin DynamicPowercast 40-130g) och visst fastnar gäddan. Efter några vevtag så kommer de tyngre kasten med gäddhuvudet och man förstår direkt att det är en bättre fisk. Hon drar lina några gånger innan hon håvas perfekt av Willy. Gäddan ser fin ut och pulsen höjs när vi bedömer att det kan vara en 10:a.

Damen är ganska lång. 110cm och vi väger henne till 9,4 kilo. Jag är superglad och det känns så rätt att det var min tur idag att landa en fin gädda.

110 cm

110 cm-9,4 kilo

Efter att ha njutit av damen och tagit några bilder återsätts hon.Jag och Willy har blivit hungriga och vi dricker kaffe och mumsar i oss några goda ägg och baconmackor.

Efter denna gäddfångst så hittar vi inte rätt och trots besök i många vassvikar och drifter längs kanter så har vi uruselt fiske. Idag så spelar detta inte någon roll utan vi är bara glada och nöjda med hur våran dag har varit.

// Willy&Håkan

3 tankar på “Nu var det fotografens tur att…….27/2

  1. Nu är ni riktigt heta på gröten! Grattis Håkan! Den är du värd. Som alltid. 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s